Política
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | Wikimedia Commons
Europa

Carta de Puigdemont: “Si haguéssim fet Feijóo president, tot això no passaria”

Actualitzat: Divendres, 9 de febrer de 2024. 09:16
Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | Wikimedia Commons

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha enviat una carta als eurodiputats per negar relacions amb Rússia: "Si haguéssim fet Feijóo president, tot això no passaria", es titula el document.  

Per què és important? El Parlament Europeu, amb el suport dels partits majoritaris, ha denunciat ingerències russes durant el procés independentista a Catalunya i demana a Espanya que investigui les connexions entre l'independentisme i el Kremlin. 

  • El jutge responsable del cas Volhov ha prorrogat la investigació que vincula Puigdemont amb una suposada trama russa que ajudaria a assolir la independència de Catalunya. 

Què en sabem? Aquest dijous, després que l'Eurocambra hagi votat una resolució sobre les ingerències per part de Rússia durant el procés independentista a Catalunya, el líder de Junts ha publicat una missiva dirigida als eurodiputats on nega cap connexió amb contactes russos.

  • A més, la carta és una dura crítica contra el jutge Manuel García-Castellón, que vol acusar a l'expresident de terrorisme. 
  • Puigdemont diu que el PP ha "arrossegat" el Parlament Europeu per interessos "partidistes". 
  • L'eurodiputat de Junts atribueix el cas a "la guerra bruta" de "la policia patriòtica, els jutges patriòtics i la corrupció sistèmica del PP", i assegura que el seu cas té "força similituds amb la construcció de la teoria de la conspiració dels atemptats de l'11-M".

Què diu? "En qüestió de setmanes, he acumulat dos dels delictes més severament castigats del Codi Penal espanyol –terrorisme i alta traïció– que en més de sis anys ningú no havia advertit. Sis anys en què no han parat de vigilar-me, d’espiar-me i de perseguir-me, i només s’adonen que soc un terrorista i traïdor a la pàtria precisament fa unes setmanes, coincidint amb un dels acords polítics més rellevants que s’han produït des de la mort de Franco", escriu Puigdemont a la carta.

La carta completa de Carles Puigdemont.