Política
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr
Amnistia

Feijóo a Sánchez: "Puigdemont va fugir en el maleter d'un cotxe i tornarà en el seu Falcon"

Temps de lectura: 2 minuts
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat aquest dimarts durant la votació de la llei d'amnistia al Congrés el PSOE de "mimetitzar-se amb l'independentisme" i els ha avisat que caminen cap a l'"abisme". 

Per què és important? Les negociacions 'in extremis' són la tendència principal en la legislatura de Pedro Sánchez, que avui ha tornat a estar en mans dels seus socis per tirar endavant l'aprovació de la llei. 

Què ha dit? En la seva intervenció al Ple del Congrés, Feijóo ha denunciat la "humiliació constant" a la qual cada dia els independentistes sotmeten el cap de l'Executiu: "Quant de temps aguantaran aquesta humiliació diària a les sigles, a la seva història?", els ha preguntat. 

  • El popular ha incidit en els "canvis d'opinió" de Sánchez davant l'independentisme: "va dir que mai no aprovaria una amnistia i, ara, per l'angoixa d'haver de guanyar-se el suport dels set diputats de Junts i poder governar està intentant fer de la necessitat virtut."
  • Feijóo s'ha burlat de les paraules que va dir ahir Pedro Sánchez i li ha preguntat "en quin punt de la 'fachosfera' es trobava" quan considerava que en el Procés es va cometre delicte de rebel·lió i negava l'amnistia. 
  • "És veritat que Sánchez ha decidit ser presoner, però el rescat no el pagarem tots els espanyols", ha sentenciat. 

En detall: El líder dels populars ha continuat atacant durament Pedro Sánchez i el seu govern: "Aneu amb compte a Junts. No seria la primera vegada que Sánchez s'asseu amb l'independentisme a negociar i el seu govern els punxa el telèfon. Aneu amb compte", es burlava. 

  • A més, assegura que "el seu sou i el seu despatx els hi deuen a Puigdemont" i que Sánchez manté un Govern "amb respiració assistida". 
  • També ha afirmat que "Puigdemont se'n va anar en el maleter d'un cotxe i ara tornarà en el Falcon de Sánchez". 
  • Feijóo ha interpel·lat directament també als diputats de Bildu, ja que creu que l'amnistia és un "projecte pilot" per a allò que Bildu pretén: "Això no és terrorisme, ¿i això vostre?," pregunta Feijóo.

Per acabar: Núñez Feijóo ha avançat que el PP recorrerà davant la Justícia "per totes les vies i amb tots els instruments legals possibles" la llei d'amnistia, alhora que "demanarà la protecció de la Unió Europea".