Política
Xavier Trias durant un acte de campanya
Foto: Xavier Trias durant un acte de campanya | @xaviertrias | Twitter
Eleccions 12-M

Trias no descarta un pacte entre PSC i Junts després del 12-M: "El problema és per fer què"

Temps de lectura: 2 minuts
Xavier Trias durant un acte de campanya
Foto: Xavier Trias durant un acte de campanya | @xaviertrias | Twitter

L'exalcalde de Barcelona i líder de la candidatura TriasxBCN, Xavier Trias, no descarta un futur pacte entre Junts per Catalunya i el PSC després de les eleccions catalanes del 12 de maig. 

Què diu? "No ho descarto mai. El problema és per fer què", ha explicat Xavier Trias, referint-se a un possible pacte amb els socialistes. "Sempre has d'estar obert", ha afegit.  

  • Segons Trias, un possible acord amb els socialistes ha de partir de la premissa que Junts és independentista i de la necessitat de buscar els mecanismes perquè els catalans siguin cada dia menys dependents.
  • "La independència és una aspiració, però l'aspiració màxima és no ser dependents", ha assegurat l'exalcalde. Per a Trias, el primer objectiu ha de ser negociar un nou sistema de finançament que tingués el consens del PSOE i el PP, "un fet que ja passa al País Basc", ha dit.
  • A més, creu que hi ha coses que s'haurien de canviar: "No pot ser que el delegat del Govern tingui un rang superior a un conseller. Si l'autoritat màxima de l'Estat a Catalunya és el president de la Generalitat, no sé què fa un delegat del Govern a Catalunya. L'hauríem d'eliminar ja".

Per una altra part, pel que fa a la candidatura de Carles Puigdemont amb altres partits, Xavier Trias assegura que és important que hi hagi lideratges forts capaços d'alinear posicions diferents en una formació i d'actuar amb unitat. 

  • "És evident que jo soc molt favorable que aquest partit el presideixi el senyor Puigdemont. Hi ha d'haver un que mani, i que quedi clar que mana. I això no significa ser autoritari. Hi ha d'haver una persona que ho tingui clar i digui, això va per aquesta via", ha subratllat.

Per acabar: Preguntat per quan marxarà de l'Ajuntament com va apuntar fa mesos, Trias ha apuntat que amb la nova convocatòria d'eleccions, de moment, no pensa marxar.

Categoria: Política