Política
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | @NunezFeijoo | X
PP

Feijóo veu a Sánchez més preocupat per fitxar Broncano que per resoldre la sequera a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | @NunezFeijoo | X

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha carregat aquest dijous contra el Govern espanyol per estar, al seu parer, "molt més preocupat per contractar programes milionaris", en al·lusió al fitxatge de David Broncano a TVE, que per donar solució al problema de la sequera a Catalunya.

Per què és important? El Consell d'Administració de RTVE va donar aquest dimecres llum verda al fitxatge de David Broncano amb un contracte de dues temporades, 155 programes i un cost total de 28 milions d'euros.

Què diu? Feijóo ha assenyalat que tant a l'Executiu de Pedro Sánchez com al Govern de Catalunya no han executat "les infraestructures bàsiques i urgents per fer front a la sequera".

  • "Hem vist a les competències de l'Administració General de l'Estat com tampoc no s'executen les infraestructures hídriques imprescindibles perquè arribi l'aigua al consum humà i perquè arribi a l'agricultura i la ramaderia i tinguin prou aigua per poder desenvolupar les seves explotacions", ha dit el popular. 
  • Per això ha retret que en el Pressupost de la Generalitat del 2023 "han quedat 700 milions d'euros sense executar" en aquest tipus d'infraestructures però que, en canvi, la Generalitat ha creat "en els darrers anys o mesos sis noves ambaixades a Catalunya" i "zero dessaladores".

Per una altra banda, Feijóo ha afirmat que "no són els problemes els que generen l'independentisme" és "l'independentisme, el que genera els problemes de Catalunya". 

  • "El principal problema que hi ha a Catalunya és la classe política", ha dit Feijóo i ha instat els catalans a decidir amb el seu vot que s'obri una nova època: "Catalunya necessita tancar el procés i obrir una nova etapa". 

Per acabar: El líder del Partit Popular també ha volgut aprofitar per ironitzar sobre els darrers resultats del CIS: "Com més corrupció del Partit Socialista, més puja en aquesta enquesta. Això no s'ho creuen ni ells", ha dit Feijóo.  "Els animo que segueixin per aquests camins del cas Koldo perquè el CIS els aplaudeixi a les enquestes", afegeix.