Cultura i Pantalles
David Broncano, presentador de 'La Resistencia'
Foto: David Broncano, presentador de 'La Resistencia' | Instagram / @laresistencia
RTVE

La Moncloa guanya la partida: David Broncano fitxa per RTVE per 28 milions d'euros

Temps de lectura: 2 minuts
David Broncano, presentador de 'La Resistencia'
Foto: David Broncano, presentador de 'La Resistencia' | Instagram / @laresistencia

La Moncloa ha guanyat. David Broncano fitxa per RTVE a partir de la temporada que ve. 

Què en sabem? Després de dues destitucions, una dimissió, el bloqueig del Consell d'Administració, informes de la SEPI i de l'Advocacia de l'Estat i el nomenament d'una nova presidenta, el Consell d'Administració de RTVE ha donat llum verda al fitxatge de David Broncano. 

  • Es tracta d'un contracte de dues temporades, 18 mesos de blindatge, 155 programes i un cost total de 28 milions d'euros.
  • David Broncano ja forma part de RTVE gràcies a l'informe de l'Advocacia de l'Estat que la presidenta interina Concepción Cascajosa va sol·licitar per validar el vot de qualitat al Consell d'Administració.
  • Davant la nova absència d'Elena Sánchez, que novament avui no s'ha presentat al Consell, la contractació del presentador i de La Resistència ha tirat endavant gràcies als vots a favor de Cascajosa, Roberto Lakidain, conseller a proposta d'Unidas Podemos, Juan José Baños, a proposta del PNB, i Ramón Colom, a proposta del PSOE.
  • Els consellers del PP hi han votat en contra i José Manuel Martín Medem, a proposta del PCE, s'hi ha abstingut.

D'on venim? El passat dijous 4 d'abril el Consell d'Administració de RTVE anunciava que no havia aprovat el fitxatge de David Broncano per adaptar La Resistència a La 1 de TVE.

  • Durant setmanes hi ha hagut al Consell d'Administració una guerra visceral pel fitxatge del presentador i del programa.
  • La polèmica va començar quan les productores del programa, El Terrat i Encofrados Encofrasa, van exigir a RTVE signar un contracte tancat de tres anys, amb un cost de 42 milions d'euros.
  • Bona part del Consell i també Elena Sánchez, es van negar rotundament a aquesta primera oferta que, en canvi, sí defensava José Pablo López. 
  • Davant aquesta situació, es va fer una contraoferta que implicava un any de contracte subjecte als resultats d'audiència i amb possibilitat de renovació. Les productores de 'La Resistencia' van rebutjar aquesta contraproposta.

Per acabar: Precisament aquest dimecres, Jorge Javier ha aprofitat el seu blog setmanal de la revista Lecturas per opinar sobre el fitxage de Broncano a TVE i carregar contra Motos.