Cultura i Pantalles
David Broncano, presentador de 'La Resistencia'
Foto: David Broncano, presentador de 'La Resistencia' | Movistar Plus+
Televisió

RTVE rebutja el fitxatge de Broncano i el seu programa 'La Resistencia'

Temps de lectura: 2 minuts
David Broncano, presentador de 'La Resistencia'
Foto: David Broncano, presentador de 'La Resistencia' | Movistar Plus+

El Consell d'Administració de RTVE no ha aprovat el fitxatge de David Broncano per adaptar La Resistència a La 1 de TVE.

Per què és important? La controvèrsia pel fitxatge del presentador i el seu programa amb TV1 ha acabat amb un seguit de renúncies al consell directiu de la cadena.

Situació actual: El Consell Administratiu no ha aprovat el seu fitxatge i ha paralitzat de nou les votacions sobre la contractació del presentador i el seu programa 'La Resistencia'.

  • La proposta no ha tingut els vots suficients davant l'absència de l'expresidenta Elena Sánchez, que no s'ha presentat al Consell ni ha delegat el seu vot.
  • Segons afirmen alguns mitjans, tres dels consellers -Ramón Colom (PSOE), Juan José Baños (PNB) i Roberto Lakidain (Podem)- i la mateixa presidenta, Concepción Cascajosa (PSOE), han votat a favor del fitxatge.
  • Mentre que la negativa dels tres consellers del PP i l'abstenció de José Manuel Martín Medem (PCE) han frustrat la contractació de Broncano de moment.

Previsions: De moment es desconeix si la nomenada presidenta provisional, Concepción Cascajosa, tornarà a presentar el fitxatge perquè el tornin a votar els consellers.

D'on venim? La presidenta de l'ens públic, Elena Sánchez, i el director de continguts, José Pablo López, han mantingut posicions contraposades durant el període de negociacions.

  • Però el conflicte entre tots dos càrrecs ha acabat sense vencedors: el Consell d'Administració de RTVE va decidir destituir la presidenta i ho ha fet poc després que ella hagi cessat el director de Continguts Generals de la corporació pública, qui més entusiasme havia mostrat pel fitxatge de Broncano. 

En profunditat: Durant setmanes hi ha hagut al Consell d'Administració una guerra visceral pel fitxatge del presentador i del programa. 

  • La polèmica va començar quan les productores del programa, El Terrat i Encofrados Encofrasa, van exigir a RTVE signar un contracte tancat de tres anys, amb un cost de 42 milions d'euros.
  • Bona part del Consell i també Elena Sánchez, es van negar rotundament a aquesta primera oferta que, en canvi, sí defensava José Pablo López.  
  • Davant aquesta situació, es va fer un contraoferta que implicava un any de contracte subjecte als resultats d'audiència i amb possibilitat de renovació.
  • Les productores de 'La Resistencia' van rebutjar aquesta contraproposta.
Etiquetes: RTVE Televisió