Política
Pere Aragonès
Foto: Pere Aragonès | Instagram / @perearagones
Eleccions 12-M

ERC demana per carta un cara a cara "presencial i on sigui" entre Aragonès i Puigdemont

Temps de lectura: 2 minuts
Pere Aragonès
Foto: Pere Aragonès | Instagram / @perearagones

El cap de la campanya d’ERC per al 12-M, Oriol Duran, ha enviat una carta al seu homòleg de Junts, Albert Batet, per formalitzar la proposta de celebrar un cara a cara entre els dos caps de llista, Pere Aragonès i Carles Puigdemont.

Per què és important? El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja va proposar fa uns dies celebrar un cara a cara amb Puigdemont, que va declinar la petició considerant que els independentistes més aviat han de treballar "colze a colze".

En detall: ERC vol contrastar les seves propostes amb les de Junts perquè recorden que la ciutadania ha de decidir el seu vot "sobre propostes, no sobre persones": "Us escric per carta per tancar una data, després que les diverses propostes que us hem fet a través dels mitjans de comunicació les hàgiu rebutjat sense motiu aparent". 

  • Els republicans insisteixen en posar totes les facilitats perquè pugui celebrar-se aquest debat: "Sabem que ara dieu que la pantalla i les eines telemàtiques són un impediment per debatre. I, per això, insistim en un debat presencial on sigui", continua la carta. "Us volem fer saber que no només estem disposats a debatre sinó que podem fer-ho a qualsevol lloc dels Països Catalans i no ens tanquem a cap format". 
  • Així, expliquen que si Puigdemont es nega a dur a terme aquest cara a cara amb Aragonès, es pugui celebrar un debat entre les números 2 de les llistes: Laura Vilagrà, d'ERC i Anna Navarro, de Junts. I fins i tot, Duran proposa celebrar aquests dos cara a cara entre els caps de llistes i les número dos.
  • "En cas que us negueu a dur a terme cap d'aquests debats, entendrem que en el fons no teniu cap proposta per a Catalunya", conclou la carta. 

D'on venim? El cap de llista de Junts, Carles Puigdemont, ja va contestar a la primera proposta d'Aragonès que els independentistes no haurien de fer cap "cara a cara", sinó treballar "colze a colze". Dies després, el president de la Generalitat i cap de llista d'ERC també va replicar a Puigdemont que les crides a la unitat s'havien de demostrar amb "fets".