Política
La presidenta de Junts, Laura Borràs
Foto: La presidenta de Junts, Laura Borràs | Twitter / @LauraBorras
Junts

Laura Borràs carrega contra el govern d'Aragonès i li dona un toc d'atenció a Xavier Trias

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de Junts, Laura Borràs
Foto: La presidenta de Junts, Laura Borràs | Twitter / @LauraBorras

La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha carregat contra el govern de Pere Aragonès i també ha aprofitat per respondre a la proposta del líder del partit a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, per nomenar Carles Puigdemont president de Junts per Catalunya, el lloc que ara ocupa Laura Borràs.

Què ha dit? Laura Borràs ha replicat a Xavier Trias que ella és la presidenta del partit i que a Carles Puigdemont "no li cal un càrrec orgànic".

  • Segons Borràs, quan toca anar a eleccions no és el moment "d'obrir debats que no porten enlloc, que no aporten i que no sumen". De tota manera, ha manifestat que no està sorpresa per les declaracions de Trias perquè "és una persona lliure que diu el que li sembla". 
  • Borràs ha assenyalat que Puigdemont va deixar de ser president de Junts quan ell ho va considerar. Així, ha assegurat que no li ha calgut un càrrec orgànic al partit per liderar les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez ni per ser candidat a les eleccions del 12-M.

A més, la presidenta de Junts ha carregat contra el govern dels republicans després que Junts deixés de formar-ne part el 2022. Segons Borràs, després de la marxa de Junts, Pere Aragonès ha liderat un govern "en minoria absoluta" que "gairebé ha funcionat com un tripartit amb comuns i PSC": "Per nosaltres que el Govern ha de ser independentista és inequívoc", ha afirmat. 

  • En cas que ERC quedi per davant de Junts en les eleccions del 12-M, Borràs ha donat per descomptat el suport a un executiu de Pere Aragonès: "No és una incògnita, ja ho hem fet", ha dit.
  • Pel que fa a la irrupció d'Aliança Catalana, ha afegit que Puigdemont ja ha estat molt clar descartant els pactes amb la formació de Sílvia Orriols.

Per acabar: Laura Borràs ha demanat que s'aclareixin les responsabilitats de Salvador Illa en el cas Koldo quan era ministre de Sanitat durant la pandèmia: "Parla de bona gestió i l'estem veient declarar sobre la seva presumpta mala gestió. Va marxar cap a Madrid sent quota del PSC i va tornar a Catalunya sent quota del PSOE", ha dit.