Política
Begoña Gómez
Foto: Begoña Gómez | EFE
Govern espanyol

Manos Limpias reconeix que la seva denúncia a Begoña Gómez es pot basar en notícies falses

Temps de lectura: 2 minuts
Begoña Gómez
Foto: Begoña Gómez | EFE

Manos Limpias ha admès en un comunicat que la seva denúncia contra Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez, està basada en "informacions periodístiques" que podrien ser falses. 

Per què és important? El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que cancel·la la seva agenda per "reflexionar" sobre si ha de continuar al capdavant de l'Executiu després de la denúncia presentada contra la seva dona, Begoña Gómez. 

En detall: En un comunicat, el líder de Manos Limpias, Miguel Bernad, diu explícitament que no té cap altra informació a banda dels articles publicats, però nega que hagi comès "el més petit acte falsari". 

  • "Manos Limpias va tenir coneixement a través de diversos diaris digitals, d'una sèrie d'informacions que afirmaven presumptes irregularitats, que poguessin ser presumptament delictives, en el comportament de l'esposa del Sr. President de Govern", escriuen en el comunicat. 
  • L'entitat ha explicat que "després d'observar que la Fiscalia no actuava d'ofici, malgrat que aquestes notícies feia setmanes que es publicaven, es va procedir a posar en coneixement del Jutjat competent aquestes informacions". Manos Limpias insisteix que va basar la denúncia que es va presentar en "només aquestes informacions periodístiques". 
  • Per això, ha afirmat que "serà ara el jutge qui haurà de comprovar si aquestes informacions periodístiques són certes o no": "Si no són certes, seran els que les van publicar, els que hauran d'assumir la falsedat, però si no són incertes, entenem que la causa judicial haurà de prosseguir".

Per acabar: L'entitat considera "inacceptable" la reacció de Pedro Sánchez ja que, segons argumenta, en comptes de donar "les pertinents explicacions sobre si les informacions sobre la seva dona són certes o no" el que ha fet és "insultar" Manos Limpias per haver exercit un "dret constitucional", donant a entendre que "formen part d'una campanya de la dreta contra ell, cosa que és falsa".