Política
El rei Felip VI i el líder del PSOE, Pedro Sánchez
Foto: El rei Felip VI i el líder del PSOE, Pedro Sánchez | EFE
Govern espanyol

Pedro Sánchez va comunicar al rei la decisió de la seva possible dimissió

Temps de lectura: 2 minuts
El rei Felip VI i el líder del PSOE, Pedro Sánchez
Foto: El rei Felip VI i el líder del PSOE, Pedro Sánchez | EFE

El president del Govern, Pedro Sánchez, va comunicar al Rei Felip VI aquest dimecres la seva decisió de prendre's un període de reflexió sobre la seva continuïtat al capdavant de la presidència. 

Per què és important? El president del Govern, Pedro Sánchez, es pregunta si val la pena seguir com a cap de l'Executiu després de la investigació oberta a la seva dona, Begoña Gómez. Per això, en una "carta oberta a la ciutadania", assegura que necessita "parar i reflexionar" fins al 29 d'abril, quan compareixerà davant els mitjans de comunicació per donar a conèixer la seva decisió.

Què en sabem? Fonts de la Casa Reial han confirmat que "sobre qualsevol qüestió, com és lògic, el Rei i el president del Govern estan en comunicació permanent", donant entendre, així, que Pedro Sánchez ja havia comunicat la seva decisió a Felip VI. Aquest és un detall que reforça les teories dels qui dubten de la serietat de l'anunci de Sánchez.

  • Sánchez va convocar aquest dimecres a la tarda ministres i col·laboradors a la Moncloa. 
  • A la reunió, segons han informat fonts de l'Executiu, hi van acudir, entre d'altres, la vicepresidenta primera, María Jesús Montero; el ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños; el titular de Transports, Óscar Puente; el secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán; i alguns dels seus col·laboradors més propers. 

Per acabar: A només dos dies de l'inici de la campanya catalana, el líder del PSOE ha decidit suspendre tots els actes públics. Tampoc no s'ha informat de si Sánchez romandrà a Moncloa o té previst sortir de Madrid durant aquest període de "reflexió".