Open Melon
Pedro Sánchez rep a Felip VI amb les mans a les butxaques
Foto: Pedro Sánchez rep a Felip VI amb les mans a les butxaques | Twitter
Govern espanyol

Crítiques a Pedro Sánchez per rebre al rei amb les mans a les butxaques: "Pocavergonya"

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez rep a Felip VI amb les mans a les butxaques
Foto: Pedro Sánchez rep a Felip VI amb les mans a les butxaques | Twitter

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha estat durament criticat després d'haver rebut al rei Felip VI amb les mans a les butxaques durant l'entrega dels Premis Cervantes aquest dimarts. 

En detall: A l'entrada del lliurament dels Premis Cervantes, celebrats aquest dimarts a Alcalá de Henares, Felip VI i el president del Govern espanyol han mantingut una conversa en la qual molts experts i usuaris i usuàries de les xarxes han titllat la postura de Pedro Sánchez de "poc professional". 

  • Sánchez no ha volgut mostrar cap tipus d'interès pel protocol, i ha decidit departir amb Felip VI amb les mans a les butxaques.
  • Els especialistes en protocol apunten que les mans sempre han d'estar visibles i que, si no ho estan, vol dir que la persona amaga alguna cosa, que no és honesta.
  • Aquesta regla, la de mantenir les mans fora de les butxaques, no és una cosa nova i forma part dels principis fonamentals del protocol des de fa més de cent anys.

Reaccions: En el vídeo gravat se senten crits d'indignació dels espectadors allà presents que l'anomenen "pocavergonya", davant de l'aparent falta de respecte del líder socialista. "I l'educació?", diu un dels homes testimoni del moment, "estàs davant del Rei", afegeix. 

D'on venim? No és la primera vegada que Pedro Sánchez ha estat criticat pel seu comportament davant Sa Magestat.

  • Durant la solemne obertura de les Corts Generals, on hi eren presents el Rei Felip VI, la presidenta del Congrés, Francina Armengol, i el president del Senat, Pedro Rollán, el president del Govern espanyol va tornar a ser objecte d'atenció quan se'l va veure ajustant-se els pantalons i la camisa de manera poc discreta davant les autoritats.
  • També en la inauguració del tren d'alta velocitat entre Múrcia i Madrid, Pedro Sánchez va caminar uns passos per davant del monarca; es va avançar a l'hora de saludar les personalitats que els esperaven, li va donar l'esquena durant uns instants; i, finalment, va acabar entrant ell primer al tren que es dirigiria a Múrcia.