Open Melon
Els productes que Sánchez ha demanat pel seu avió oficial.
Foto: Els productes que Sánchez ha demanat pel seu avió oficial.
GOVERN D'ESPANYA

Sánchez es gasta 250.000 en whisky, ginebra i anxoves pel seu avió oficial

Temps de lectura: 2 minuts
Els productes que Sánchez ha demanat pel seu avió oficial.
Foto: Els productes que Sánchez ha demanat pel seu avió oficial.

250.000 euros es gastarà Pedro Sánchez en refrescos, begudes alcohòliques i snacks, per a amenitzar els seus viatges i els dels seus ministres, els seus assessors, els periodistes de confiança i els convidats VIP que viatgin en els avions oficials pròximament.

Què en sabem? El Govern espanyol ha tret a licitació un contracte per al subministrament de refrescos, begudes alcohòliques i snacks per als passatgers dels avions Falcon i els Airbus A310 del Grup 45 de l'Exèrcit de l'Aire, que no han de pagar de la seva butxaca per a consumir aquests productes. Segons l'expedient, al qual ha tingut accés Principal, la despesa prevista puja a 250.000 euros per als pròxims cinc anys, i el primer termini d'execució anual és de 25.000 euros. Els productes hauran d'estar disponibles en l'avió oficial a partir de l'1 d'agost de 2024, segons el plec de condicions.

Què inclou? La demanda de Moncloa per al nou contracte de serveis a bord de l'avió oficial inclou que sempre ha d'haver-hi disponibilitat pel president Sánchez i els seus convidats de Ginebra Bombay Saphire, Whisky Chivas 12 anys i Johnnie Walter, Ron Añejo Matusalén, Baileys, Vi Reserva Ribera del Duero, Pago de los Capellanes i Ramón Bilbao, Albariño, orujo d'herbes i refrescos de tota mena.

  • També s'ofereix una gran varietat d'aliments variats i aperitius, com musclos, pop, anxoves, ventresca, cloïsses, còctels «exòtics» de fruita seca, cogombres «ecològics», gominoles, caramels de maduixa i nata o pastes de mantega, entre d'altres.

Qui els podrà degustar? Els membres del Govern espanyol, començant pel president, els seus ministres i els assessors que tenen, seran els principals comensals que podran degustar tots aquests productes pagats amb diners públics i de forma totalment gratuïta -ja que a diferència dels avions comercials, a les aeronaus de l'Estat no s'ha de pagar el servei a bord-. També periodistes de mitjans d'esquerres, a qui Sánchez s'endú a vegades en el seu avió en certs viatges oficials, o empresaris d'alt nivell, també podran beure's una copa de Whisky amb unes anxoves a bord de l'avió oficial a les altures.