Política
Govern espanyol

Montero presumeix que Sánchez ha donat a Catalunya 50.000 milions més que Rajoy

Temps de lectura: 2 minuts

La vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha reivindicat l'increment de recursos i mesures financeres a Catalunya, xifrant aquest augment en 50.000 milions d'euros més des que Pedro Sánchez va arribar a la Moncloa.

Què diuen? Junts per Catalunya ha tornat a retreure al Govern espanyol de "pagar als catalans una petita part del que els pertoca".

  • "El seu pla és continuar buidant les butxaques dels ciutadans de Catalunya per continuar omplint la butxaca de Madrid?", ha demanat directament la portaveu del partit, Míriam Nogueras, a María Jesús Montero.
  • Nogueras ha lamentat que els catalans siguin "els que paguen més impostos i els que reben menys a canvi" i ha dit que continuarà recordant aquesta realitat "fins que tots els ciutadans i empresaris de Catalunya coneguin què passa amb els seus diners".
  • La portaveu també ha recordat que mentre el govern espanyol pagarà 176 milions d'euros per millorar l'estació de Sants de Barcelona, invertirà 650 milions a l'Estació d'Atocha de Madrid: "Gairebé quatre vegades més".
  • Míriam Nogueras s'ha referit a un altre exemple: mentre els museus catalans "han rebut zero euros per la compra de béns per les col·leccions, Madrid ha rebut el 91% del total del pressupost".

Per la seva part, Montero ha assegurat que el Govern espanyol "garanteix els serveis públics a tot el territori espanyol visquin on visquin".

  • En aquest context, ha recordat que d'ençà que Pedro Sánchez està a la Moncloa, s’han pagat 50.000 milions d’euros més a Catalunya que amb Mariano Rajoy.
  • Així mateix, María Jesús Montero ha reivindicat la condonació de deute per a Catalunya després de l'acord d'investidura aconseguit entre el PSOE i ERC, que s'estendrà a totes les comunitats autònomes, així com "un conjunt de mesures que són extraordinàriament importants per al conjunt dels catalans". 

Per acabar: El Govern espanyol ha fet un llistat de xifres que, a parer seu, demostren el seu compromís amb Catalunya: la pensió mitjana ha augmentat 341 euros, hi ha 400.000 cotitzants més, s’han signat més d’un milió de contractes indefinits, hi ha hagut 300.000 persones beneficiades pel Salari Mínim Interprofessional i s’han invertit 591 milions per actualitzar Rodalies, 900 milions per infraestructures i 154 milions per la construcció d’habitatges.