Política
Pedro Sánchez i la seva dona
Foto: Pedro Sánchez i la seva dona | Flickr
Tribunals

Un jutjat obre diligències contra Begoña Gómez, la dona de Sánchez, per tràfic d'influències

Temps de lectura: 1 minut
Pedro Sánchez i la seva dona
Foto: Pedro Sánchez i la seva dona | Flickr

El Jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid ha obert diligències d'investigació contra Begoña Gómez, esposa del president del Govern, Pedro Sánchez, pels presumptes delictes de trànsit d'influències i corrupció als negocis.

Per què és important? Concretament, vol investigar les presumptes relacions de la dona de Sánchez amb diverses empreses privades, com Globalia o Air Europa, que van acabar rebent fons i contractes públics del govern de Sánchez.

Què en sabem? L'obertura de diligències es va produir el 16 d'abril passat arran d'una denúncia presentada pel sindicat Manos Limpias.

  • A la querella, reclamen al jutge la citació com a investigada de Begoña Gómez.
  • De moment, segons les mateixes fonts, les diligències de recerca estan declarades secretes.
  • Segons El Confidencial, entre les primeres diligències ordenades pel jutge Juan Carlos Peinado hi ha la citació de diversos testimonis.

Què diuen? Preguntat per Gabriel Rufian a la sessió de control d'aquest dimecres, Sánchez ha tancat files amb la justícia espanyola.

  • “Seré breu; en un dia com avui, i després de les notícies que he conegut, malgrat tot, continuo creient en la justícia d’aquest país”, ha manifestat.

D'altra banda, el PSOE es planteja emparar jurídicament Begoña Gómez si el PP la cita a declarar a la comissió d'investigació del Senat sobre el cas de presumptes corrupteles en la compra de mascaretes.

Categoria: Política