Política
Begoña Gómez
Foto: Begoña Gómez | EFE
Cas Koldo

Anticorrupció es nega que Begoña Gómez declari pel cas Koldo i el PP insisteix a investigar-ho

Temps de lectura: 2 minuts
Begoña Gómez
Foto: Begoña Gómez | EFE

La Fiscalia Anticorrupció s'ha mostrat en contra que la dona del president del Govern espanyol, Begoña Gómez, sigui citada com a testimoni en la comissió d'investigació del cas Koldo. 

El motiu: Anticorrupció considera que l'existència de suposades reunions a les quals hauria participat Begoña Gómez amb un dels principals investigats, Víctor d'Aldama, en principi "no és procedent, en el moment actual" perquè "en principi" no tenia coneixement dels fets investigats en aquest cas.

En detall: Per al fiscal del cas "la suposada existència d'aquests contactes o reunions no és, en principi, indicativa o reveladora" en el fet que la dona de Pedro Sánchez "pogués haver tingut coneixement o alguna relació amb els fets objecte de les presents diligències", segons avança el diari 'ABC'. 

  • Per això, prossegueix el fiscal, "no és procedent, en el moment actual, accedir a aquesta sol·licitud" de rebre la seva declaració en qualitat de testimoni.

Context: La dona de Pedro Sánchez es va reunir amb Víctor d'Aldama, el cervell i comissionista dels contractes públics del cas Koldo, i amb el conseller delegat de Globalia, Javier Hidalgo, amic de tots dos, a Sant Petersburg mesos abans de l'adjudicació dels contractes dels ministeris de Transports i Interior per 53 milions que investiga el jutge Ismael Moreno.

Què esperar? Tanmateix, el PP ja ha sol·licitat una ampliació de la comissió d'investigació per tractar temes que afecten Begoña Gómez i Delcy Rodríguez.

  • En total, hi ha 58 persones cridades a comparèixer. Koldo García serà el primer a fer-ho el dilluns a les 11:00, mentre que ja ha fixat data també per a Salvador Illa, que compareixerà el pròxim dimecres; el dia 30 tocarà a Santos Cerdán, secretari d'Organització del PSOE; i el 6 de maig, ho farà José Luis Ábalos.