Política
Koldo García
Foto: Koldo García | Twitter
Cas Koldo

El Senat aconsegueix contactar amb Koldo García i compareixerà a la comissió aquest dilluns

Temps de lectura: 1 minut
Koldo García
Foto: Koldo García | Twitter

La comissió d'investigació del Senat sobre el cas Koldo ha confirmat que el mateix Koldo García compareixerà el dilluns 22 d'abril, com estava previst, després que finalment s'hagi aconseguit contactar amb ell per informar-lo de la citació.

Per què és important? La Mesa de la comissió del Senat sobre el cas Koldo ha informat aquest matí que encara no havia aconseguit contactar amb Koldo García per informar-lo de la seva compareixença del dilluns que ve en la investigació parlamentària.

En detall: La Mesa de la comissió, amb majoria del PP, ha explicat que és la Policia Nacional l'encarregada de subministrar la informació per poder localitzar els compareixents citats i, en el cas de Koldo García, les dades subministrades no van permetre localitzar-lo. 

  • El president del Senat, Pedro Rollán, ha explicat que ahir a la nit va parlar amb el president de la comissió i que encara no hi havia novetats, ja que Koldo García disposa d'"una vintena de números de telèfon" i de "diverses residències".

Què esperar? Koldo García finalment anirà al Senat aquest dilluns 22 d'abril després que la Mesa de la Comissió de recerca hagi contactat amb ell. 

  • Cal recordar que l'article 76 de la Constitució indica que és "obligatori" comparèixer a les comissions d'investigació quan qualsevol de les Cambres els ho requereixi. En cas de no fer-ho, la persona esmentada podria ser castigada per un delicte de desobediència, com recull l'article 502 del Codi Penal.