Política
Koldo García
Foto: Koldo García | Twitter
Cas Koldo

El Senat no aconsegueix localitzar Koldo García perquè comparegui a la comissió d'investigació

Temps de lectura: 2 minuts
Koldo García
Foto: Koldo García | Twitter

La Mesa de la comissió del Senat sobre el cas Koldo ha informat que no ha aconseguit contactar amb Koldo García per informar-lo que ha de comparèixer dilluns que ve en la investigació parlamentària.

Què diuen? De moment, encara segueix en l'aire si s'ajorna la intervenció de Koldo García a la comissió o continuen endavant amb la data que ja s'havia fixat perquè comparegués. 

  • En una entrevista a la 'Cope', el president del Senat, Pedro Rollán, ha explicat que ahir a la nit va parlar amb el president de la comissió i encara no hi havia novetats, ja que Koldo García disposa d'"una vintena de números de telèfon" i de "diverses residències".
  • Per això, diu, no estan segurs que hagi rebut la citació a la comissió de recerca: "El president de la comissió no disposa de la certesa absoluta que la notificació, que crec recordar que va sortir abans d'ahir, s'hagi enviat al lloc on en aquest precís moment està residint aquesta persona", ha afirmat Rollán. 

En profunditat: L'investigat disposa, en concret, de set habitatges, segons les investigacions de la UCO i de, almenys, 23 mòbils. 

  • Des del Senat sospiten que actualment podria residir a Benidorm perquè les últimes setmanes ha concedit entrevistes a diversos mitjans de comunicació allà.

Què esperar? La Mesa té previst reunir-se aquest dijous per decidir si ajorna la compareixença, prevista per al dilluns 22 d'abril, o la manté malgrat aquestes circumstàncies.

  • A més, cal recordar que l'article 76 de la Constitució indica que és "obligatori" comparèixer a les comissions d'investigació quan qualsevol de les Cambres els ho requereixi. En cas de no fer-ho, la persona esmentada podria ser castigada per un delicte de desobediència, com recull l'article 502 del Codi Penal.