Política
Pedro Sánchez i Salvador Illa
Foto: Pedro Sánchez i Salvador Illa | Instagram / salvador_illa
Congrés dels Diputats

El PSOE contraprograma la compareixença de Koldo amb Illa per allunyar-lo de la campanya

Temps de lectura: 1 minut
Pedro Sánchez i Salvador Illa
Foto: Pedro Sánchez i Salvador Illa | Instagram / salvador_illa

Salvador Illa serà el primer dirigent polític en comparèixer al Congrés dels Diputats pel cas de les mascaretes. L'exministre de Sanitat, líder del PSC i candidat dels socialistes a la presidència de la Generalitat haurà d'acudir a la comissió d'investigació aquest pròxim dilluns. El mateix dia que declararà al Senat el cervell de la trama de corrupció que s'està investigant i exassessor de l'exministre de Transports José Luis Ábalos, Koldo García.

Per què és important? El fet que Illa sigui el primer a declarar al Congrés, el pròxim dilluns, suposa allunyar al màxim la seva compareixença de la campanya electoral. Amb la del Senat ja fixada pel dia previ a l'inici de la campanya, el dimecres, tot feia preveure que Salvador Illa hauria d'haver declarat al Congrés durant els dies previs a les eleccions. El PSOE i els seus socis han fet servir la seva majoria per a beneficiar al candidat del PSC a la Generalitat.

A més. La data de la declaració d'Illa coincidirà amb la de Koldo García al Senat. Pel que les paraules de l'exministre de Sanitat restaran importància a la primera gran declaració de l'exassessor d'Àbalos que es va negar a declarar davant el jutge i que posteriorment només ha ofert un parell d'entrevistes als mitjans de comunicació. 

Què esperar? Com ha vingut fent des que es va conèixer la presumpta trama de corrupció de les mascaretes que afecta el PSOE, tot fa preveure que Salvador Illa llanci pilotes fora i s'expulsi tota la responsabilitat.