Política
Pedro Sánchez i la seva dona
Foto: Pedro Sánchez i la seva dona | Flickr
Tribunals

La fiscalia demana arxivar la investigació contra Begoña Gómez

Actualitzat: Dijous, 25 d'abril de 2024. 13:23
Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez i la seva dona
Foto: Pedro Sánchez i la seva dona | Flickr

La Fiscalia ha presentat un recurs contra la decisió d'un jutjat de Madrid d'obrir una investigació contra Begoña Gómez, dona del president del govern espanyol Pedro Sánchez, a instàncies de la denúncia de Manos Limpias.

Per què és important? El recurs arriba unes hores després que Manos Limpias hagi reconegut que la denúncia se sustenta en "informacions periodístiques" que podrien ser falses.

Què en sabem? El Ministeri Públic renuncia a recórrer l'obertura del cas davant del jutjat mateix i salta directament al filtre de l'Audiència Provincial, sol·licitant la revocació de la interlocutòria i l'arxivament del cas.

  • Fonts de la Fiscalia han explicat als mitjans que han demanat que es revoqui la interlocutòria de Peinado del dia 16 d'abril que les obria, perquè no hi ha "indicis de delicte".
  • La Fiscalia ha afegit que el jutjat 4 no li va comunicar la decisió fins aquest dimecres, 8 dies després d'haver-la pres sense haver demanat el seu parer.

D'on venim? Aquest dimecres el jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid ha obert diligències d'investigació contra Begoña Gómez, esposa del president del Govern, Pedro Sánchez, pels presumptes delictes de trànsit d'influències i corrupció als negocis.

  • L'obertura de diligències es va produir el 16 d'abril passat arran d'una denúncia presentada pel sindicat Manos Limpias. A la querella, reclamen al jutge la citació com a investigada de Begoña Gómez.
  • Al vespre, a través d'una carta adreçada a la ciutadania, el president Pedro Sánchez anunciava que anul·la la seva agenda per a "reflexionar" i decidir si "val la pena" continuar al capdavant del govern espanyol o, pel contrari, renunciar al càrrec.