Política
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | Instagram / @carlespuigdemont
Eleccions 12-M

Puigdemont tombarà els pressupostos si el PSOE no cedeix tots els impostos a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | Instagram / @carlespuigdemont

Junts ha presentat aquest migdia les 100 primeres mesures que planteja posar en marxa al Govern si aconsegueix investir el seu candidat, Carles Puigdemont. Una d'elles és que la Generalitat gestioni la totalitat dels tributs que es paguen a Catalunya.

En detall: Junts ha posat condicions al pressupost de l’estat espanyol: que la LOFCA (Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes) exclogui Catalunya del sistema comú i que se cedeixin el 100% dels impostos.

  • "La gent ha de notar des del primer dia que es mouen moltes coses", ha dit Puigdemont en una conferència de premsa. 
  • Aquesta és una proposta de finançament que ja va fer el president i candidat d'ERC, Pere Aragonès, però el candidat de Junts ho ha fet amb una diferència tant d'Aragonès com de Salvador Illa: "Estem en condicions de fer una cosa que ni el senyor Illa ni el candidat d'ERC poden fer, condicionar els pressupostos de l'Estat", ha advertit.
  • A més, ha aprofitat per retreure que els republicans "ja sabem que diran que sí a tot" als comptes de l'Estat: "Nosaltres no tenim un idil·li amb el PSOE, no ens hem enamorat de l'esquerra. Nosaltres tenim voluntat de servir Catalunya", ha dit. 

A més, Carles Puigdemont també ha posat el focus en una altra mesura: la cancel·lació del deute públic de la Generalitat en mans de l’estat espanyol a compte de les inversions pressupostades i no executades i establir un mecanisme anual de compensació per futurs exercicis.

  • "L'Estat deixa de pagar? Nosaltres deixarem de pagar", ha confirmat Puigdemont que ha advertit que els catalans pagaran els impostos que toquin.

Per acabar: Carles Puigdemont també ha parlat de la discriminació lingüística, de fer front a l'ofensiva judicial contra l'escola en català i del traspàs i gestió de les infraestructures d'interès general, aeroports, xarxa viària i xarxa ferroviària. 

Categoria: Política