Política
Ada Colau i Jaume Asens a Istanbul
Foto: Ada Colau i Jaume Asens a Istanbul | Instagram / @adacolau
Eleccions catalanes

Ada Colau i Jaume Asens abandonen la Flotilla i tornen en avió a Catalunya per ser més útils fent campanya

Temps de lectura: 2 minuts
Ada Colau i Jaume Asens a Istanbul
Foto: Ada Colau i Jaume Asens a Istanbul | Instagram / @adacolau

Ada Colau ja està de tornada a Catalunya. A causa d'un nou retard de la Flotilla, l'exalcadessa, acompanyada de Jaume Asens, ha decidit donar prioritat a la campanya del 12-M i abandonar la missió que havia de dur material humanitari a Gaza. 

Per què és important? Les enquestes estan sent molt poc generoses amb Comuns-Sumar i la candidata a la presidència de la Generalitat, Jéssica Albiach, agrairà un cop de mà de Colau per millorar les expectatives dels Comuns a les eleccions catalanes. 

Què en sabem? Albiach ha anunciat als mitjans el retorn de Colau durant una roda de premsa aquest divendres.

  • Tant l'exalcaldessa i coordinadora dels Comuns, com també Jaume Asens, candidat a les europees, formaven part de la Flotilla de la Llibertat, un vaixell que havia de dur material humanitari des d’Istanbul a Palestina.
  • Dijous al vespre, segons ha assegurat Albiach, els van comunicar un nou endarreriment i es mantenen els dubtes sobre quan podrà sortir la nau: “Porten una setmana i hi ha hagut molts impediments perquè puguin salpar".
  • Davant la incertesa, Colau ha considerat que serà més útil a Catalunya on el compte enrere per les eleccions ja ha començat. 
  • Amb el retorn d’Ada Colau, Albaich ha admès que tocarà reajustar les previsions perquè l’exalcaldessa pugui ser present en força mítings.

Què diu Ada Colau? En declaracions als mitjans des d’Istanbul, Colau ha denunciat que hi ha hagut “pressions a diferents governs” per part d'Israel per impedir que la Flotilla salpés i ha afegit que els seus membres continuen “absolutament compromesos” amb la missió.