Barcelona i Àrea
Ada Colau
Foto: Ada Colau | @EnComu_Podem | X
Conflicte

Ada Colau s'embarcarà cap a Gaza amb la 'Flotilla de la Llibertat'

Temps de lectura: 2 minuts
Ada Colau
Foto: Ada Colau | @EnComu_Podem | X

L'exalcaldessa de Barcelona i altres polítics viatjaran cap a Gaza amb la 'Flotilla de la Llibertat' per intentar trencar el bloqueig de Gaza.

En detall: Sortiran des de Turquia en els propers dies amb un carregament de 5.500 tones d'ajuda humanitària. També volen denunciar el bloqueig que exerceix Israel per l'entrada d'aliments i medicina, així com exigir un alto el foc i demanar al govern de Netanyahu que freni el “genocidi” a la zona.

  • La Flotilla estarà formada per un vaixell de càrrega que portarà 350 contenidors d'ajuda, i tres vaixells en què aniran els observadors, personal mèdic, representants polítics i mitjans de comunicació.
  • Juntament amb l'exalcaldessa viatjarà també l'exregidor, exdiputat al Congrés i candidat a les europees Jaume Asens, així com la diputada i secretària general de Podemos Andalusia, Martina Velarde; Nicolás Sguiglia, regidor de Podem a l'Ayuntamienot de Màlaga, i observadors de drets humans de Madrid, Barcelona i Bilbao.

Què en sabem? Recentment representants de Sumar, Podem, BNG, ERC i Junts van mostrar el seu suport als organitzadors de la nova edició d'aquesta iniciativa després de reunir-se amb els portaveus de 'Rumbo a Gaza'.

  • Els membres d'aquesta entitat van demanar a les formacions esmentades que traslladessin al Govern la seva petició de protecció i d'assegurar la lliure circulació de les embarcacions cap a Gaza i que pressioni Israel per obrir corredors humanitaris perquè arribi l'ajuda als palestins, així com cessar el seu "genocidi" a Gaza.

D'on venim? La iniciativa de la 'Flotilla de la Llibertat' s'està desplegant des de l'any 2010 per exigir la ruptura del bloqueig marítim "il·legal" que, des del 2007, pateix la Franja de Gaza, segons desgranen les organitzacions.

  • Aquesta iniciativa ja va intentar en el passat dues accions per trencar el bloqueig. L'any 2010 la marina israeliana va assaltar els vaixells i deu persones van morir, nou activistes i un periodista.
  • No és la primera vegada que un representant polític participa en la 'Flotilla de la Llibertat', atès que el 2012 va viatjar en aquestes embarcacions el llavors diputat valencià per IU Ricardo Sixto.
  • De fet, el diputat va ser detingut per les autoritats israelianes amb dos ciutadans espanyols més en una de les embarcacions que componia la flotilla (el veler 'Estellé') i va ser deportat a Espanya.