Política
Salvador Illa al Comité Federal del PSOE.
Foto: Salvador Illa al Comité Federal del PSOE.
PSC

Un Illa entregat a Sánchez demana "lluitar contra els intents d'enderrocar al president"

Temps de lectura: 2 minuts
Salvador Illa al Comité Federal del PSOE.
Foto: Salvador Illa al Comité Federal del PSOE.

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha interromput aquest dissabte la campanya electoral per viatjar a Madrid a demostrar el seu suport incondicional a Pedro Sánchez. El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, que ha estat el tercer dirigent a intervenir en el Comitè Federal del partit, reconvertit en aquesta ocasió en un aquelarre de suport a Sánchez, ha demanat "lluitar contra els intents d'enderrocar un president del Govern elegit democràticament".

Per què és important? Illa ha estat un dels dinou membres del Comitè Federal del PSOE que ha intervingut en l'acte organitzat aquest dissabte a la seu del carrer Ferraz de Madrid. El cap de l'oposició a Catalunya ha posat veu al sentir dels socialistes catalans, parlant en nom del PSC. Abans de la seva intervenció a la reunió, a l'entrada, Illa ha reconegut que ha parlat amb Sánchez en les darreres hores i ha donat a entendre que la decisió que abandoni és la més probable avui en dia.

Què ha dit?

  • "Avui havia de ser a Tarragona en un acte de campanya, però volia ser aquí i estic aquí"
  • "Cal obrir un procés de reflexió col·lectiva"
  • "El poder es un instrument de servei públic"
  • "Cal impedir que una minoria reaccionària intenti guanyar il·legítimament"

 

A més. Junt amb Salvador Illa han viatjat a Madrid altres dirigents del PSC, com l'expresidenta del Congrés, Meritxell Batet, el ministre Jordi Hereu o l'exministra Raquel Sánchez Jiménez. També desenes de militants i simpatitzants del PSC que han viatjat en autobusos pagats pel partit, de nit, per recolzar a Pedro Sánchez en el seu període de reflexió.

Categoria: Política