Política
Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat
Foto: Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat | PSC
Eleccions 12-M

Illa aposta per un Govern “transversal” després del 12M i no exclou Junts

Temps de lectura: 1 minut
Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat
Foto: Salvador Illa, líder del PSC i exministre de Sanitat | PSC

El candidat del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que després del 12M es guiarà d'acord amb tres criteris per formar un govern "transversal", del qual no ha exclòs a Junts.

Què ha dit Illa? "Em postularé a la investidura si guanyo les eleccions i m'agradaria formar un govern fort i estable", ha dit Illa.

  • Illa ha assegurat que es proposa formar un govern "transversal", del qual no exclou Junts: "Veurem quin resultat té Junts i què decideix fer Junts".
  • Preguntat pels possibles pactes, el socialista ha manifestat el seu "espet a què decideixin els ciutadans", però sí que ha avançat que actuarà "amb tres criteris: "estabilitat, socialdemocràcia i posar els serveis públics en primer lloc".

D'altra banda, Illa ha assegurat que no parlarà amb "els que practiquen i promouen un discurs d'odi, que a Catalunya són dues formacions polítiques: Vox i (Sílvia) Orriols", ha sostingut.

  • Amb la resta de formacions té "diferents graus d'afinitat" i, en funció de com vagin les coses, és obert a asseure's a parlar.
  • "Governar, és molt difícil fer-ho amb algú que no té clar que la prioritat són els serveis públics a Catalunya aquests propers quatre anys", ha conclòs.

En detall. Precisament aquest dimecres, el candidat d'ERC i president de la Generalitat, Pere Aragonès, va dir que el PSC i Junts arribaran a un acord:

  • "Es barallen tot el dia però es posen d'acord amb les polítiques més conservadores perquè res canviï. Es posaran d'acord per intentar expulsar ERC de la Generalitat".