Política
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr
PP

Feijóo diu que "Sánchez ha utilitzat la seva dona" i l'ha "sotmès a un escarni públic"

Temps de lectura: 3 minuts
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha avisat aquest dijous el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre la possibilitat de "trencar" la negociació que manté oberta amb els populars per renovar el Consell General del Poder Judicial i ha assegurat que "ha utilitzat la seva dona". 

Què diu? El màxim responsable del PP recorda que el seu partit fa "uns quants mesos que parla i busca solucions" amb el Govern espanyol per a la renovació del CGPJ i amb la mediació dels comissaris de Justícia de la Unió Europea, primer Didier Reynders i després Vera Jourová.

  • "Ells són testimonis dels avenços, de les qüestions de les quals ja hi pot haver algun principi d'acord i de les que queden per acordar. Per tant, si Sánchez també vol utilitzar aquest teatre per trencar les negociacions i els avenços que tenim davant de la Unió Europea, ho haurà d'explicar, no només als espanyols, sinó també a la mateixa Comissió Europea", adverteix Feijóo.
  • Feijóo recalca que ell porta "bastant temps sent objecte d'insults constants" per part no només de Sánchez sinó de tot l'"aparell de ministres" i denuncia que el president "viu de la confrontació, la tensió, la polarització" des de fa temps.
  • Feijóo ha continuat carregant contra el president espanyol i ha dit que després de "perdre" les eleccions generals, Sánchez ha intentat "trencar el principi d'igualtat" amb la Llei d'Amnistia.
  • També diu que ara "va a buscar la llibertat dels espanyols", advertint "del que s'escriu, dels mitjans i periodistes, del que s'investiga" i adverteix als ciutadans que vagin també "amb compte els jutges i els tribunals". 

En profunditat: A més, en una entrevista al diari 'ABC', Feijóo ha retret al cap de l'Executiu que hagi "utilitzat" la seva dona, Begoña Gómez: "El fang és ell", diu i assegura que ell "mai" sotmetria la seva família "a l'escarni públic" a qui, segons ell, ha sotmès Sánchez a la seva.

  • "Gràcies a la carta del senyor Sánchez, a totes les portades de la premsa europea surt la seva parella", ha afegit Feijóo, insistint que els populars no tenen "res" contra Begoña Gómez.
  • "El que ens preocupa és el que ha permès Sánchez a les pràctiques econòmiques, comercials o empresarials de la seva parella. Tenim tot el dret i el deure de saber si en l'adjudicació de fons públics, en els rescats a empreses o en les adjudicacions de contractes ha pogut tenir alguna cosa a veure algun interès de la parella del senyor Sánchez", diu. 
  • Però això, puntualitza, "no vol dir tenir un problema amb la parella, no. El que significa és controlar exactament què és el que ha fet el senyor Sánchez".