Política
Pedro Sánchez i la seva dona
Foto: Pedro Sánchez i la seva dona | Flickr
Cas Koldo

El PP citarà Pedro Sánchez a la comissió pel cas Koldo pels negocis de la seva dona

Actualitzat: Dimarts, 30 d'abril de 2024. 14:32
Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez i la seva dona
Foto: Pedro Sánchez i la seva dona | Flickr

El Partit Popular citarà el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la comissió del Senat que investiga el cas Koldo. El líder del partit, Alberto Núñez Feijóo, ha confirmat que ja ha registrat una sol·licitud de compareixença de Sánchez al Congrés perquè doni explicacions.

En detall: Des de Gènova apunten que "li han demanat explicacions i com que no vol donar-les de manera voluntària haurà de fer-ho obligat". 

  • Després que Sánchez hagi assegurat que seguirà al capdavant del govern espanyol, els populars asseguren que seguiran investigant, amb "més insistència si cap" tots els "escàndols" que envolten el president, sense distinció de si venen del govern espanyol, el PSOE o del seu "entorn personal".
  • Alberto Núñez Feijóo ha citat els seus diputats i senadors aquest dimarts al Congrés i ha dit que "si els seus socis el protegeixen, compareixerà davant el Senat", ha avisat Feijóo

Què diu? El president del Govern, Pedro Sánchez, ja va afirmar aquest dilluns que està convençut que l'oposició els citarà per comparèixer a ell i a la seva dona a la comissió d'investigació del Senat sobre el cas Koldo, i ha dit que hi aniran i donaran les seves explicacions.

  • "Estic convençut que a la meva dona i a mi ens trucaran a la comissió del Senat. Hi anirem, explicarem el que hàgim d'explicar, però això provarà que al final estem en una oposició destructiva, que no dona la batalla de les idees, de les propostes", va dir en l'entrevista a TVE.
  • D'altra banda, ha expressat la seva confiança en la Justícia i en la separació de poders, i també s'ha mostrat convençut que la denúncia contra la seva dona, que va ser el que va motivar els seus cinc dies de reflexió, "s'arxivarà perquè no hi ha causa".

D'on venim? Alberto Núñez Feijóo ja es va mostrar reticent a l'hora de trucar a comparèixer la dona del president, Begoña Gómez, davant del possible conflicte d'interessos per les seves activitats laborals. Tot i això, des del Partit Popular mai han descartat cap possibilitat. 

Per acabar: El PP també ha anunciat que "aquesta mateixa setmana" el seu partit presentarà "una denúncia contra el CIS" que presideix José Félix Tezanos per guiar la seva activitat "per interessos contraris a l'interès general", fent al·lusió a l'enquesta 'flaix' que es va portar a terme després de la carta de la possible dimissió de Pedro Sánchez.