Política
Discurs de Sílvia Orriols al Centre Cultural la Farinera del Clot
Foto: Discurs de Sílvia Orriols al Centre Cultural la Farinera del Clot | Principal
Eleccions catalanes

Sílvia Orriols omple el míting de Barcelona protegida pels Mossos d'Esquadra

Actualitzat: Divendres, 3 de maig de 2024. 17:00
Temps de lectura: 2 minuts
Discurs de Sílvia Orriols al Centre Cultural la Farinera del Clot
Foto: Discurs de Sílvia Orriols al Centre Cultural la Farinera del Clot | Principal

De Ripoll, a Barcelona. La candidata a la presidència de la Generalitat per Aliança Catalana, Sílvia Orriols, ha estat a la capital catalana aquest dijous al vespre durant un míting de campanya que ha estat aclamat per simpatitzants de la formació. L'auditori s'ha quedat petit i molta gent no hi ha pogut entrar. 

Per què és important? Tot l'escalf que es percebia dins del Centre Cultural La Farinera del Clot contrastava amb la presència de moviments i col·lectius autoanomenats antifeixistes, que s'han manifestat fora del recinte per protestar, segons han escrit a les xarxes socials, contra el "discurs reaccionari i racista" de la batllessa de Ripoll. 

Què en sabem? La líder d'Aliança Catalana ha volgut agrair als Mossos d'Esquadra la protecció rebuda durant la celebració de l'acte polític, alhora que ha reivindicat un "país normal" on no sigui necessari "menester escorta". 

Protesta. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Arran i la Coordinadora Obrera Sindical s'han concentrat davant de l'equipament cultural per protestar contra la celebració del míting. "Ens trobaran organitzats i combatius", asseguraven a les xarxes socials. 

  • Al final, menys d'un centenar de persones s'han aplegat a la protesta amb pancartes com "Contra el feixisme, barri organitzat". 

Perfil del votant. El míting de Barcelona ha estat una bona oportunitat per analitzar el perfil de les persones que simpatitzen amb Aliança Catalana i de quines altres formacions polítiques provenen. 

Què ha dit Sílvia Orriols? Dos moments del seu discurs a Barcelona: 

  • "Qui ha introduït el vel islàmic a Catalunya ha estat Esquerra Republicana".

  • “Vull una pàtria lliure de l’estat espanyol, de l’estat francès i de l’estat islàmic”.

Amb més detall. Orriols ha estat acompanyada per candidats de la formació per Barcelona: Lluís Areny, Jordi Aragonès i Oriol Gès. 

  • Durant les intervencions han defensat la necessitat de "restituir unilateralment l'Estat Català" i de fer efectiu "el control del territori per preparar el país per a la secessió". 
  • També han volgut deixar clar que "ser nacionalista català no és ser feixista ni d'extrema dreta", que "ja n'hi ha prou de submissió" i que cal tirar endavant "polítiques de recatalanització". 
  • Pel que fa al tema migratori, han advertit que convé "aturar la substitució demogràfica", que Catalunya "no pot encabir tot Llatinoamèrica i tot Àfrica" i que cal "donar la benvinguda als immigrants que s'integren" i "deportar els que delinqueixen".