Política
Salvador Illa, amb representants sindicals
Foto: Salvador Illa, amb representants sindicals | X /@salvadorilla
Polèmica

PSC i UGT posen en marxa la seva 'màquina del fang' contra Puigdemont, que respon: "Tenen por"

Temps de lectura: 2 minuts
Salvador Illa, amb representants sindicals
Foto: Salvador Illa, amb representants sindicals | X /@salvadorilla

Una de les expressions més repetides de Pedro Sánchez durant els últims dies ha estat "màquina del fang" per referir-se als bruts atacs contants de què diu ser víctima el president del govern espanyol. Però a l'equador de la campanya del 12-M, sembla que el PSC ha decidit posar en marxa la seva. En un acte electoral sobre "treball digne" encapçalat per Salvador Illa, el president d'UGT de Catalunya, Matías Carnero, ha dit: "Plorat se'n va anar Puigdemont al maleter. I no se sap si cagat i pixat". 

Per què és important? Les paraules del també president del comitè d'empresa de SEAT han provocat molt malestar a les files de Junts i Puigdemont ja ha respost. 

D'on venim? El candidat a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, va començar la campanya de Junts referint-se, sense esmentar-ho, a l'anunci d'una possible dimissió per part del president del Govern, Pedro Sánchez: "Coneixem molt millor que ells la repressió i de què va la policia, la premsa i la justícia espanyola" va dir tot afegint: “Com que els coneixem bé, nosaltres sortim plorats de casa”.

Què en sabem? Reprenent aquestes paraules de Puigdemont, Matías Carnero ha decidit tornar-li la pilota de mala manera, amb el vist-i-plau d'Illa i l'aplaudiment del públic socialista present al míting. 

Reaccions. Carles Puigdemont ha respost UGT a través de les xarxes socials, compartint la també rèplica de Josep Rull. 

  • "Deshumanització és també això que acaba de fer aquest candidat socialista".
  • "No he anat mai en cap maleter, i ho saben, però ho repeteixen igual que els de la claveguera repeteixen que la dona del primer ministre té negocis tèrbols".
  • "Només que ells munten un circ emocional per arreplegar vots i nosaltres ens enfortim i ens preparem molt millor per plantar-los cara des de l'endemà de les eleccions. Potser és d'això que tenen por".

  • El president de la Generalitat i candidat d'ERC també ha reaccionat a les paraules de Carnero i s'ha posicionat a favor de Puigdemont i contra Illa, a qui ha demanat que rebutgi públicament les paraules del d'UGT. 

  • Davant l'allau de crítiques, els socialistes han hagut de demanar disculpes, tal com expliquem aquí