Societat
Un home circulant amb patinet elèctric.
Foto: Un home circulant amb patinet elèctric. | EFE
Excés de velocitat

Els conductors de patinets elèctrics desobeeixen les normes a Barcelona

Un home circulant amb patinet elèctric.
Foto: Un home circulant amb patinet elèctric. | EFE

Més de la meitat de les persones que utilitzen un patinet elèctric a la capital catalana admeten circular "més ràpid del permès" i per la vorera "tot i saber que està prohibit".

Per què és important? L’augment de l'ús del patinet elèctric a Barcelona ha suposat un major volum d’accidents de trànsit. En un de cada 10 accidents hi ha implicat un vehicle de mobilitat personal.

Què sabem?

  • Un estudi del RACC recull que 4 de cada 10 conductors enquestats a la capital catalana -unes 800 persones- admet un excés de velocitat a l'hora de circular. Set de cada 10 reconeix haver circulat "algun cop" per la vorera.
  • Gairebé dos de cada 10 conductors de patinet afirma tenir-lo "trucat" per anar més de pressa.
  • 9 de cada 10 usuaris de patinet elèctric critica que no hi hagi cap servei de patinets compartits com els de bicis o motos.

D'on venim?

  • La majoria de les persones entre 16 i 35 anys diu que no coneix les normes de circulació del patinet, i que gairebé la meitat l’utilitzen des de fa més de dos anys com a mitjà de transport.

Al detall: Les dades presentades en aquest article surten del 2n baròmetre del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) sobre la mobilitat en patinet elèctric.

Per últim: El regidor d'Educació de Barcelona, Pau González, ha anunciat aquest dimarts que la Guàrdia Urbana sancionarà d'ofici el conductor d'un cotxe que va circular pel carril bici i patinet fa uns dies.

Categoria: Societat