Societat
Una grua a Barcelona
Foto: Una grua a Barcelona | Barcelona Serveis Municipals
Sancions

La grua de cotxes es paga cara a Barcelona

Una grua a Barcelona
Foto: Una grua a Barcelona | Barcelona Serveis Municipals

La capital catalana és la segona ciutat d'Espanya on la grua municipal és més cara: 198 euros de mitjana, només per darrere de Saragossa, on es paga a 205 euros.

Per què és important? El servei de grua municipal de Barcelona val 80 euros més que la mitjana espanyola, segons un estudi publicat per l'Organització de Consumidors i Usuaris. L'OCU calcula que el servei val 117 euros de mitjana, però a Barcelona arriba als 198. 

Al detall:

  • L'estudi també suma el cost extra de tenir el cotxe custodiat al dipòsit durant 25 hores, un fet que l'OCU critica perquè "és més car que fins i tot en els serveis privats".
  • Sumant el servei de grua i dipòsit, la ciutat més cara d'Espanya per recuperar un vehicle és Saragossa, amb un preu de 205 euros. Per darrere s'hi troben Barcelona (198 euros) i Madrid (185,95 euros). Les ciutats més barates són Melilla (51 euros) i Àvila (55 euros).
  • Entre les ciutats catalanes incloses a l'estudi apareixen Lleida (154,20 euros), Tarragona (119,58 euros) i Girona (108 euros). 
  • L'entitat denuncia diferències de fins al 300% en el cost de les grues municipals de les principals ciutats espanyoles.

Què diuen? L'OCU critica que molts ajuntaments troben en la taxa de retirada i dipòsit dels vehicles una manera senzilla per augmentar la recaptació d'impostos, convertint-la en una "sanció encoberta". 

Què hi diu la llei? La llei de Trànsit recull que un vehicle pot ser retirat de la via pública per l'Ajuntament i el seu servei de grua municipal quan suposi un perill, afecti la circulació o estigui aparcat de manera incorrecta.

Categoria: Societat