Societat
La silueta d'un nen
Foto: La silueta d'un nen | UNICEF
Pobresa infantil

Unicef, sobre la pobresa infantil a Catalunya: "No val a badar"

La silueta d'un nen
Foto: La silueta d'un nen | UNICEF

L'agència de les Nacions Unides encarregada de vetllar pels drets de la infància alerta del "risc de cronificació" de la pobresa infantil a Catalunya. 

Per què és important? Una de cada quatre famílies amb fills es troba en risc de pobresa, segons les dades més recents al país. Aquest fet posa en risc els seus drets com a ciutadans, recorda UNICEF.

  • Coincidint amb el setè aniversari de l'aprovació de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, l'organització ha presentat una revisió dels indicadors proposats el 2018 i constata que hi ha un avenç insuficient.

Situació actual:

  • 3 de cada 10 infants i adolescents es troben risc de pobresa o exclusió social a Catalunya, segons l'Enquesta de Condicions de Vida 2021 publicat per l'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT). En total, són més de 465.000 infants i joves. 
  • Un 15% dels adolescents, més nois que noies, deixen l'escola de manera prematura. A la Unió Europea la mitjana es troba més de cinc punts per sota, amb una taxa del 9,7% d'abandonament escolar. 

Què diuen? 

  • UNICEF avisa que es tracta d'unes dades que "continuen estant molt lluny dels objectius proposats" de cara a l'acompliment de l'Agenda 2030, i recorda que la pobresa infantil és un problema crònic a Catalunya. 

A partir d'ara: UNICEF reclama establir una protecció social d'infants i adolescents "a l'altura dels desafiaments", amb "més i millor inversió". També recorda que Catalunya està destinant només el 0,165% del seu pressupost a la cooperació al desenvolupament, molt lluny del 0,7% compromès.

Categoria: Societat