Societat
Tribunals

L'advocada catalana Carla Vall defensarà María León

L'advocada catalana Carla Vall durà la defensa de l'actriu María León, detinguda dissabte de matinada acusada d'haver agredit una policia local de Sevilla, unes imputacions que ella nega. Ho farà juntament amb l'advocat sevillà José A. Sires.

Per què és important? La visibilitat de León ha situat aquest afer en la discussió pública, i tal i com ha indicat l'actriu a Twitter, han estat 48 hores molt difícils per a ella.

Qui és qui:

  • Carla Vall: és advocada penalista i criminòloga, especialitzada en la defensa de víctimes de violència sexual i vicària. Entre els molts casos que ha defensat hi ha el de l'Aula de Teatre de Lleida, dut al cinema recentment per la directora Isabel Coixet.
  • María León: actriu amb 16 anys de trajectòria professional, ha actuat en nombroses sèries i pel·lícules espanyoles com ara Con el culo al aire, Cuerpo de élite, La voz dormida, Allí abajo i La casa de las flores. També és coneguda per ser germana de Paco León i filla de Carmina Barrios.

Context: Segons les declaracions policials, l'actriu hauria sortit d'un local d'oci nocturn amb un grup d'amics i en veure els agents que estaven fent un control d'alcoholèmia a un ciclista els van començar a increpar i a grabar amb el mòbil. Ella nega les acusacions.

Què esperar? Tot i que s'ha acollit al seu dret de no declarar, la investigació continua oberta i el jutjat continuarà practicant noves diligències en els pròxims dies. L'advocada Carla Vall defensarà el cas si arriba a judici i acompanyarà l'actriu en el procés judicial.

Categoria: Societat