Societat
Educació

No tothom va a la universitat i a Espanya menys

Augmenta la quantitat de persones joves amb estudis universitaris, de formació professional de grau superior i artístics superiors a Espanya. El percentatge de persones amb aquests estudis, els terciaris, va ser del 49% el 2021 mentre l'any 2020 era del 34%. Son dades de l'estudi Education at Glance de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).

Per què és important? El nivell educatiu té un impacte directe en la inserció laboral dels joves. Actualment, l'atur juvenil a Espanya és dels més elevats de la Unió Europea.

Al detall: Un 28% dels joves espanyols d'entre 25 i 34 anys no té el títol de batxillerat o formació professional de grau mitjà. Aquesta xifra dobla la mitjana dels països de l'OCDE.

  • Al global de l'OCDE s'ha passat d'un 27% a un 48% de joves amb estudis terciaris, si bé a Espanya el creixement ha estat més baix que a la resta de països.
  • El títol més comú a l'estat és el màster o equivalent (16%), seguit del de cicle curt (12%) i els graus o equivalents (11%). En canvi, al conjunt de l'OCDE el més comú és el grau.

Inserció laboral: El 49% de dones sense títol de batxillerat tenen feina, la xifra augmenta fins a un 77% quan tenen estudis terciaris.

  • En homes, la dada és del 66% en el primer cas, i del 80% en el segon.

A més l'estudi calcula que el 2019, l'estat espanyol va invertir en educació menys que la mitjana de la resta de països de l'organització. Això es tradueix en un 4,3% del seu PIB davant d'un 4,9% a l'OCDE.

Categoria: Societat
Etiqueta: Educació