Societat
Foto: | Rod Long | Unsplash
Menstruació

Dietes riques en carn, sucre, sal i cafè contribueixen al dolor menstrual

Redacció.
Foto: | Rod Long | Unsplash

Una anàlisi d'estudis per conèixer l'efecte de la dieta sobre el dolor menstrual permet identificar quins aliments contribueixen al dolor i quins poden reduir-lo. L'estudi suggereix que l'alimentació pot ser clau per alleujar el dolor de regla.

Per què és important? 5 de cada 10 dones pateixen dolor menstrual, un trastorn anomenat dismenorrea, que pot afectar la vida diària de les dones que la pateixen.

Què sabem? Les dietes riques en àcids grassos omega-3 i baixes en aliments processats, oli i sucre redueixen la inflamació, un contribuent clau al dolor menstrual.

  • Els estudis van trobar que les dietes riques en àcids grassos omega-6 promouen la inflamació i els aliments rics en àcids grassos omega-3 la redueixen.
  • Els músculs de l'úter es contreuen a causa de les prostaglandines, que s'activen a les respostes inflamatòries.
  • En mesurar l'índex inflamatori dietètic, es va trobar que aquells amb una dieta vegana (que excloïa el greix animal) tenien les taxes més baixes d'inflamació.

Què diuen? La doctora Stephanie Faubion, directora mèdica de la Societat Nord-Americana de Menopausa (NAMS) ha comentat:

  • "Atès que el dolor menstrual és una de les principals causes d'absentisme escolar de les adolescents, és important explorar opcions que puguin minimitzar el dolor".
  • "Alguna cosa com la modificació de la dieta podria ser una solució relativament simple que podria donar un alleujament substancial".
Categoria: Societat