Societat
Foto: | Europa Press
Igualtat

Augmenta fins als quatre milions el nombre d'infants en situació de pobresa

Foto: | Europa Press

UNICEF ha fet públic que la pobresa infantil ha augmentat un 19% respecte de 2021 a Europa de l'Est i Àsia Central. Quatre milions d'infants més han passat a estar en situació de pobresa en els últims 12 mesos. 

Per què és important? El Fons de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) ha atribuït les dades a la guerra d'Ucraïna i a la inflació.

Alerta: UNICEF exposa en un informe en motiu del Dia Internacional per a l'Erradicació de la pobresa, l'existència d'un "efecte dominó" provocat per la pobresa.

  • Pot donar lloc a "un fort increment de l'abandonament escolar i la mortalitat infantil".

En dades: La infància constitueix el 25% de la població total, però suposa prop d'un 40% dels 10,4 milions de persones més en situació de pobresa aquest 2022.

  • 4.500 infants podrien morir abans del seu primer any de vida
  • 117.000 podrien deixar l'escola durant aquest any

En detall: Rússia és el país on hi ha hagut un augment més important d'infants en situació de pobresa, seguida de Romania, amb 110.000 infants.

  • Un de cada tres infants nascuts i criats en pobresa continuaran en la mateixa situació tota la seva vida adulta. És un fort cicle intergeneracional.

Què diuen? La directora general d'UNICEF per a Europa i Àsia Central, Afshan Khan, ha lamentat que "més enllà dels evidents horrors de la guerra, com els assassinats i mutilació de nens, o els desplaçaments massius, les conseqüències de la guerra d'Ucraïna estan tenint un impacte devastador en els infants d'Europa i Àsia central".

  • Si ningú fa res al respecte, "el profund augment de la pobresa infantil derivarà en la pèrdua de vides, d'aprenentatge i de futurs".

A Espanya: Un de cada tres infants té risc de patir pobresa o exclusió social, un 33,4% que correspon a 2,8 milions d'infants.

Categoria: Societat
Etiquetes: Guerra Ucraïna