Gastronomia
El millor panellet de pinyons és a Barcelona
Foto: | Panàtics
La pastisseria Carrió de Gràcia, a Barcelona, ha guanyat el concurs de la Ruta de Millors Panellets de Pinyons de Catalunya, que organitza Panàtics i el Gremi de Flequers de Barcelona.
Per què és important? En la tercera edició d'aquest concurs s'han presentat 38 forners i pastissers.
Què sabem?
- El concurs ha premiat els germans Oriol i Anna Maria Carrió, pastissers de tercera generació.
- Tots dos continuen amb la botiga familiar que van obrir els pares ja fa 40 anys, al barri de Gràcia.
- El 2019 van guanyar el premi a la millor coca de Sant Joan i el 2021 van obtenir el tercer premi a millor tortell clàssic.
Al detall:
- El concurs de la Ruta de Millors Panellets de Pinyons de Catalunya està organitzat per Panàtics i el Gremi de Flaquers de Barcelona.
- Aquesta és la primera edició que s'ha fet a tot Catalunya i per primer cop s'ha incorporat una categoria vegana.
Com funciona:
- El jurat del concurs està format per tècnics, pastissers i forners.
- Entre els membres hi havia el pastisser Enric Rosich, Paco Hidalgo, tècnic en pastisseria; Rafa Batalla, professor de pastisseria de l'escola del Gremi de Flequers de Barcelona; David Payás, pastisser i Josep Ramón Cuadras, tècnic en pastisseria.
- La pastisseria Carrió ha obtingut la màxima puntuació després de valorar l'estructura global del dolç, la seva imatge exterior, la qualitat de pinyons, el massapà i el gust i textura a la boca.
Per últim: El Forn Mistral ha quedat en la segona posició del concurs de la Ruta de Millors Panellets de Pinyons Artesans de Catalunya i en tercera la Pastisseria Joan del Papiol.
Categoria: Societat