Societat
Foto: | ACN
Castanyada

Els panellets, un 3% més cars per la inflació

Foto: | ACN

La inflació ha obligat els pastissers catalans a augmentar fins a un 3% el preu dels panellets. Pocs dies abans de la Castanyada des del Gremi de Pastisseria de Barcelona asseguren que el preu de la mantega s'ha duplicat i el dels ous ha pujat un 100%.

Per què és important? El dolç típic català que presideix les taules durant la Castanyada també es veurà afectat per la pujada del preu dels aliments tot i els esforços del sector per mantenir-los.

Què ha dit? El president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Antoni Bellart, ha assegurat en una entrevista a l'ACN que estan intentant reduir els marges de benefici per no incrementar els preus, però que acaba sent inevitable.

  • La Castanyada ja no genera "grans beneficis" pel sector.
  • Les previsions de vendes "són bones" amb nivells similars, potser superiors, als de 2019. Es preveu una venda de 250.000 quilos de panellets durant la campanya de Tots Sants.
  • El fet que el dia festiu caigui en dimarts amplia el marge de les celebracions i impulsa les vendes que comencen el cap de setmana d'abans.

El més popular: Segons Bellart, el panellet més venut continua sent el clàssic de pinyons, "és el rei". Es calcula que tres de cada quatre panellets que es venen són de pinyons.

Categoria: Societat
Etiqueta: Alimentació