Societat
Foto: | Jordi Pujolar / ACN
Habitatge

La protesta contra Desokupa arriba a l'Ajuntament de Premià de Dalt

Foto: | Jordi Pujolar / ACN

Desenes de persones convocades per la Xarxa d'Habitatge del Baix Maresme han irromput aquest dimarts el ple extraordinari de l'Ajuntament de Premià de Dalt, al Maresme, en protesta contra la contractació de l'empresa Desokupa.

Per què és important? La polèmica va esclatar quan l'Ajuntament va anunciar la contractació de Desokupa, una empresa amb vincles ultres, per assessorar a la policia local davant d'"ocupacions mafioses".

  • És una empresa controvertida amb un ampli historial de pràctiques al límit de la llei, amb alguns empleats provinents de la ultradreta.

Què sabem? Desenes de persones han entrat al ple de l'Ajuntament que havia d'aprovar les ordenances fiscals per al pròxim any.

  • La protesta s'ha fet en contra del contracte amb Desokupa, tot i que les parts ja han avisat que el contracte es rescindirà.
  • Els crits han obligat a l’alcalde, Josep Triadó, a suspendre la sessió, que s’ha acabat celebrant minuts més tard i a porta tancada.

Què diuen? La Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme lamenta que el consistori hagi volgut establir lligams amb una empresa que té “vincles amb l’extrema dreta”.

  • “Com pot ser que un ajuntament s’atreveix a fer un contracte amb una empresa vinculada directament amb fets delictius”, pregunta la portaveu del col·lectiu, Emma Puig. 

Al detall: Tot i la rectificació del govern municipal, el col·lectiu ha mantingut la concentració per fer evident el seu malestar.

Background: La polèmica a Premià de Dalt va esclatar dimecres passat, quan l’Ajuntament anunciava la contractació de l’empresa de Daniel Esteve per a l’assessorament de la Policia Local del municipi davant d’ocupacions que es consideressin “mafioses”.

  • La pressió va tenir conseqüències pràcticament immediates i en només tres dies s’iniciaven els tràmits per desfer el contracte, de mutu acord amb Desokupa.
  • El trencament amb l’empresa, però, no és total, ja que l'empresa ha ofert ara l'assessorament de manera gratuïta, si l'Ajuntament ho considera oportú.
Categoria: Societat
Etiqueta: Habitatge