Societat
Foto: | Lluís Sibils / ACN
Vaga a Vueling

Vueling comença a cancel·lar vols per la vaga: el dimarts en seran 25

Temps de lectura: 2 minuts
Foto: | Lluís Sibils / ACN

Vueling ha cancel·lat 25 vols dels previstos per aquest pròxim dimarts, Tots Sants, a l'aeroport del Prat en el primer dia de vaga de tripulants de cabina, segons ha informat l'aerolínia. 

En detall: El ministeri de Transports ja ha decretat els serveis mínims:

  • Seran del 72% per a les rutes no peninsulars del mes de novembre.
  • Pel desembre i gener, els vols no peninsulars protegits seran el 71%.
  • Els dies de Nadal se'n protegeixen el 74%.
  • Per als vols entre ciutats espanyoles amb una ruta de transport alternativa de més de cinc hores, hi haurà almenys un 54% de vols protegits.
  • Pel que fa als vols domèstics amb un mitjà de transport alternatiu inferior a cinc hores tindran, Transports ha decretat una protecció de, com a mínim, el 28%.

Què diu la companyia: Vueling ha informat que, pel primer dia de vaga, l'1 de novembre, operaran el 84% dels vols programats al Prat: de les 156 rutes previstes n'han cancel·lat 25. 

Background: Segons el ministeri de Transports, prop de 2.250 empleats estan cridats a la vaga. Stavla, el sindicat convocant, reclama un augment dels sous del 13,4% per compensar la inflació i la negociació d'un conveni col·lectiu amb Vueling.

Per acabar: El sindicat va afirmar en un comunicat que si la situació segueix sense resoldre's el 31 de gener del 2023, el sindicat té intenció d'allargar la vaga "de manera indefinida".

D'on venim: Aquest és un nou episodi de conflicte a l'aeroport del prat després d'un estiu complicat pel que fa a vagues. Han convocat aturades companyies com Ryanair, EasyJet, Iberia Express i Air France.

 

Categoria: Societat
Etiqueta: Aeroports