Societat
El president de Vueling, Marco Sansavini, en un acte el 2021
Foto: El president de Vueling, Marco Sansavini, en un acte el 2021 | Alberto Paredes / Europa Press
Aeroports

S'estanquen les negociacions entre els tripulants de Vueling i l'empresa

El president de Vueling, Marco Sansavini, en un acte el 2021
Foto: El president de Vueling, Marco Sansavini, en un acte el 2021 | Alberto Paredes / Europa Press

El president de Vueling, Marco Sansavini, ha qualificat d'inviables les pujades salarials exigides pels tripulants de cabina de passatgers (TCP) de l'empresa i ha demanat diàleg.

Per què és important? Els TPC de Vueling han convocat vagues tots els divendres, diumenges, dilluns i festius entre l'1 de novembre i el 31 de gener per exigir una actualització salarial del 13,4% per al 2022. 

Què diu la direcció de la companyia?

  • "No pots pujar la teva estructura de costos un 30% de sobte, perquè et poses completament fora de mercat i tindria un impacte negatiu a la mateixa feina", ha defensat Sansavini en una entrevista a 'La Vanguardia'.
  • Ha lamentat també que el Sindicat de Tripulants Auxiliars de Vols de Línies Aèries (Stavla) decidís "abandonar la via del diàleg constructiu", ja que, segons ells, les negociacions es trobaven en un bon punt.
  • "La seva condició per desconvocar (la vaga) és que pugem el sou un altre 13,4% aquest any, de manera que l'augment total del 2022 seria del 20%. I fins al 2025 demanen increments consolidats que arribarien al 33%. Això és inviable", afegeix.

Què diuen els treballadors de Vueling?

  • "El col·lectiu de tripulants de cabina de passatgers no pot continuar immers en la situació de precarietat salarial en què es troba mentre l'empresa allarga en el temps la negociació del conveni col·lectiu", reclamava en un comunicat el sindicat dels tripulants.

A la pràctica: Els tripulants estan obligats a complir amb uns serveis mínims. El mateix sindicat ha estimat que en tot el període de vaga, convocada fins al gener, operin aproximadament el 90% dels vols. 

  • Aquest dilluns, a l'Aeroport de Barcelona-El Prat, ​​el 82% dels vols programats per Vueling operaran amb normalitat -134 dels 163 programats-. 
  • A la resta de l'estat, ho faran el 91% -168 dels 184 programats-, i a escala internacional ho faran el 92% -160 dels 173 programats-.

D'on venim? Durant els dos últims anys el sector de l'aviació s'ha enfrontat a la crisi més gran de la seva història i ha portat la companyia a unes pèrdues acumulades de més de 1.000 milions i un deute addicional de 260 milions d'euros.

Categoria: Societat
Etiquetes: Vaga Aeroports