Societat
Judicial

Jutge un home per llençar coets contra un helicòpter dels Mossos

L'Audiència de Barcelona jutja aquest dilluns un home acusat d'atacar un helicòpter dels Mossos d'Esquadra amb cohets durant les protestes contra la sentència del procés independentista el 2019. 

Què sabem: Avui s'ha celebrat la primera jornada del judici on han declarat 13 agents com a testimonis. Un d'ells ha explicat que la pirotecnia podria haver suposat un "risc greu si hagués entrat per la finestra de l'aparell.

  • "Vaig escoltar una detonació i l'helicòpter va fer un moviment. Suposo que seria la reacció del pilot", ha assegurat.
  • El copilot ha relatat que va escoltar més d'una detonació i que va notar la "deflagració molt propera a l'helicòpter, que va causar una vibració"

Què diu la Fiscalia? L'home va llançar dos coets en direcció a l'aparell amb una hora de diferència durant els disturbis al centre de Barcelona. 

  • El fiscal demana nou anys i mig de presó pels delictes de desordres, atemptat contra agents de policia i lesions lleus al resistir-se quan el van detenir.

A més, també han declarat quatre mossos que en aquell moment es trobaven entre els manifestants vestits de paisà. Dos d'ells van detectar l'autor del llançament, el van seguir i el van reduir, però finalment no el van detenir per por a quedar-se exposats com a policies.

Per últim: Els Mossos el van detenir l'endemà quan tornava de deixar el fill a l'escola. Els agents van trobar a casa seva un pamflet, un casc negre i un mocador groc amb l'estelada independentista que suposadament portava per ocultar el seu rostre.

Situació actual: Durant el judici, els mossos han exposat que les empentes del tub de plàstic que servien per llançar el coet coincidien amb les de l'acusat. 

A partir d'ara: El judici es reprendrà el dimarts 15 de novembre amb la declaració de l'acusat i l'interrogatori de l'acusat.

 

 

Categoria: Societat