Societat
Foto: | Europa Press
Ciberatac

Holaluz pateix un "accés no autoritzat" que deixa al descobert dades sensibles

Foto: | Europa Press

La companyia energètica Holaluz ha alertat a través d'un comunicat que ha patit un "accés no autoritzat" que ha afectat a dades sensibles dels seus clients.

Per què és important? Aquest atac es produeix tan sols un dia després que la companyia Orange tingués un "incident de seguretat" que també va deixar dades sensibles al descobert.

Què sabem? L'accés als seus sistemes ha afectat un nombre "limitat" de clients i ha compromès algunes dades de caràcter sensible.

  • Segons afirma la companyia, l'incident s'ha resolt "de forma immediata" amb "diligència" i "d'acord amb els procediments legals vigents", seguint el procediment establert per l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

A la pràctica: La companyia ha habilitat canals de comunicació específics per gestionar les consultes derivades de l'incident.

A més: Aquest dilluns un proveïdor de la companyia Orange va patir un "incident de seguretat" que va deixar al descobert dades com noms i cognoms, direcció, telèfons, DNI i el codi IBAN del compte corrent, entre d'altres.

  • L'Institut Nacional de Ciberseguretat aconsella als usuaris que durant els pròxims mesos tinguin especial precaució amb correus electrònics o missatges dels quals no puguin confirmar la seva procedència.
Categoria: Societat
Etiqueta: Cibercrim