Societat
La Guàrdia Civil durant la inspecció
Foto: La Guàrdia Civil durant la inspecció | Guàrdia Civi
Cànnabis

Denuncien una vintena de botigues 'grow shop' de la demarcació de Tarragona

La Guàrdia Civil durant la inspecció
Foto: La Guàrdia Civil durant la inspecció | Guàrdia Civi

La Guàrdia Civil ha interposat 28 denúncies a una vintena de botigues 'grow shop' de l'àrea de Tarragona per infraccions relacionades amb la venda a granel de llavors i plantes de viver, amb sanitat vegetal per la venda de productes fitosanitaris sense autorització, i amb el control i certificació de llavors de plantes tèxtils i amb ús sostenible dels productes fitosanitaris.

Per què és important?  La demarcació de Tarragona és el camp de plantació de marihuana d'Europa i aglutina tantes intervencions com la resta de Catalunya.

Què sabem? La Guàrdia Civil ha dirigit un operatiu especial d’inspecció de dinou establiments de la demarcació de Tarragona dedicats a la venda i cultiu de cànnabis que ha acabat amb 28 denúncies.

  • En el dispositiu, fet aquest dimecres, s’ha obert una investigació contra un home que ha passat a disposició judicial per un presumpte delicte contra la salut pública i elaboració de droga.
  • També s’han intervingut 203 esqueixos de marihuana, 35.199 llavors i 54 envasos fitosanitaris.

A la pràctica: Aquest tipus de comerç està sotmès a una normativa relacionada amb certificació de llavors, sanitat vegetal i ús sostenible de productes fitosanitaris l'incompliment dels quals afavoreix les organitzacions criminals.

Al detall: Els locals inspeccionats es trobaven a Tarragona, Reus, Vila-seca, Valls, Torredembarra, Salou, El Vendrell, Cambrils, Calafell, Amposta i Tortosa.

  • L’operatiu s’emmarca en el pla de reducció de canals de distribució i afavoriment logístic del cultiu de marihuana.

D'on venim? Aquest dimecres s'ha celebrat la Junta Provincial de Seguretat de Tarragona on han destacat que s'han decomissat 400.000 plantes de cànnabis.

  • El president de l'Audiència de Tarragona, Joan Perarnau, ha afirmat que es tracta d'una producció "estratosfèrica" i que les xifres són una "barbaritat".
  • El president de l'Audiència afirma que no és un problema de la demarcació, sinó que ha insistit que els narcotraficants veuen el territori com un lloc "ideal" per al conreu de marihuana.