Societat
La campanya porta el nom de 'Colors of Love'
Foto: La campanya porta el nom de 'Colors of Love' | Pantone i STOP HOMOPHOBIE
Mundial Qatar

La bandera LGTBIQ+ que enganyarà el Mundial de Qatar

La campanya porta el nom de 'Colors of Love'
Foto: La campanya porta el nom de 'Colors of Love' | Pantone i STOP HOMOPHOBIE

El mundial de Qatar suma polèmica rere polèmica abans de començar. El país és conegut per rebutjar els drets LGTBIQ+ i altres drets bàsics. Ara, una iniciativa permetrà que es llueixi una bandera a favor de la lluita del col·lectiu. 

El motiu: El portaveu del mundial de Qatar, Nasser Al-Khater, va generar polèmica en assegurar que mostrar banderes amb els colors LGTBIQ+ durant l'esdeveniment es castigarà entre 7 i 11 anys de presó. 

Què sabem: L'empresa Pantone i l'associació STOP Homophobie han creat una bandera a favor del col·lectiu LGTBIQ+ per lluir durant el mundial. 

  • Es tracta d'una bandera completament blanca on es pot veure les franges marcades dels colors de la bandera LGTBIQ+. 
  • Pantone és una empresa nord-americana creadora del Pantone Matching System, el sistema d'identificació, comparació i comunicació del color per les arts gràfiques. 
  • Cada color representa un codi. I això és el que han fet: han utilitzat els codis dels colors de la bandera de l'arc de Sant Martí per plasmar-los en una bandera amb franges completament blanca. 
  • Cada franja té el codi del color del lloc que li correspondria. 

Què diuen: La picaresca de l'empresa i l'associació servirà perquè, d'aquesta manera, es pugui lluir la bandera a favor dels drets del col·lectiu durant la celebració del torneig.

  • Sota el lema #ColorsOfLove les dues entitats asseguren que la iniciativa serveix perquè "sempre es pugui portar els nostres colors i parar l'homofòbia". 

Situació actual: El Mundial començarà el 20 de novembre del 2022 i finalitzarà el 18 de desembre a Qatar, país que destaca pels pocs drets reconeguts cap a les dones i el col·lectiu LGTBI.

  • Algunes personalitats, entre ells polítics i jugadors de futbol, han proposat que els jugadors de determinats països portin braçalets en defensa del col·lectiu LGTBI.