Societat
Aplicació de Facebook
Foto: Aplicació de Facebook | Pexels
Facebook

Facebook eliminarà informació personal sobre política, religió o l'interès sexual

Aplicació de Facebook
Foto: Aplicació de Facebook | Pexels

Meta ha enviat un comunicat als usuaris de Facebook en el qual s'anuncia que tota la informació dels camps 'interessat en' (l'orientació sexual), el punt de vista religiós i l'afiliació política serà eliminada l'1 de desembre.

Per què és important? El gener del 2022 Facebook tenia aproximadament 2.910 milions d'usuaris, segons DataReportal.

Què sabem? El comunicat de Meta es detalla que l'usuari podrà descarregar-se una còpia d'aquesta informació abans que sigui eliminada definitivament de Facebook.

  • Seguidament, també assegura que tota la informació bàsica continuarà apareixent en el perfil conjuntament amb tota l'altra informació.

Situació actual: Fins al dia d'avui, Facebook dona l'opció de poder posar informació sobre la teva orientació sexual, la teva religió i l'afiliació política entre totes les altres informacions personals de l'usuari. A partir de l'1 de desembre aquesta informació s'eliminarà. 

  • Aquests tres camps formen part de l'apartat 'contacte i informació'.

A més: La decisió adoptada per Meta afecta el control de la privacitat dels usuaris, una de les principals preocupacions de l'empresa.

  • L'eliminació d'aquesta informació s'uneix amb altres decisions relacionades amb la privacitat dels usuaris. Com ara, els xats privats i l'increment de la seguretat.
  • Facebook veu aquest canvi part d'un esforç per fer la plataforma més fàcil de navegar i d'utilitzar.

En detall: Facebook també ha informat que "aquest canvi no afecta la capacitat de ningú per a compartir aquesta informació sobre si mateixos en altres llocs de Facebook", ha afegit.

El consultor de xarxes socials Matt Navarra ha difós la informació per Twitter.

Categoria: Societat
Etiquetes: Facebook Xarxes