Societat
Gallines
Foto: Gallines | Mossos d'Esquadra
Maltractament animal

Denuncien dues persones per sacrificar animals per fer un ritual religiós

Gallines
Foto: Gallines | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra van denunciar el 13 de novembre un home i una dona de 65 anys que presumptament volien sacrificar animals per fer un ritual religiós a la localitat de Castellet i la Gornal, a l’Alt Penedès.

Per què és important? Les dues persones duien les gallines i un gall dins d’unes bosses i els Mossos no descarten que els animals morts que van trobar dies abans localitzats a la mateixa zona estiguin relacionats amb els rituals.

Què sabem? El 13 de novembre un patrullatge preventiu de la Unitat de Medi Ambient va veure dues persones dins un vehicle i va comprovar que duien gallines i un gall a l’interior de dues bosses de ràfia. 

  • També van trobar un recipient de ceràmica amb pedres, paranys i una carabassa tallada, element que utilitzen "habitualment en rituals de sacrifici d'animals".

Material ritual religiós | Mossos d'Esquadra

Part del material intervingut pels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
En profunditat: En aquell indret, la policia havia trobat anteriorment restes de gallines mortes presumptament en el marc de cerimònies creients.

Al detall: Aquestes evidències van aixecar les sospites dels agents que “es podria tractar d’alguna mena de ritual religiós”.

  • Davant d’aquests fets, els agents van identificar i van denunciar administrativament les dues persones per la llei de protecció dels animals.
  • Els agents també van decomissar els animals i els van traslladar a un centre de recuperació d’animals.

A la pràctica: La llei de Protecció d’animals prohibeix el sacrifici, “excepte per causes justificades i sempre amb control veterinari”.

Categoria: Societat
Etiqueta: Animals