Societat
Bronquiolitis
Foto: Bronquiolitis | Europa Press
Salut

Per què cada cop més infants es contagien de bronquiolitis?

Bronquiolitis
Foto: Bronquiolitis | Europa Press

Els casos de bronquiolitis porten de cap els pares, mares i les consultes de Pediatria totes les temporades de fred, però aquesta temporada hi ha més contagis.

Per què és important? La incidència d’infeccions és com la de fa 3 anys, però el nombre de malalts ha començat a pujar gairebé un mes abans.

Els motius: Des de l'Associació Espanyola de Pediatria (AEP) expliquen que l'increment de casos es deu al fet que, sobretot durant la pandèmia, ha disminuït la seva transmissió per les mesures de prevenció davant la Covid-19.

  • Durant la pandèmia, els infants han tingut menor contacte amb virus respiratoris, això ha fet que el pic de contagis aparegui ara. 
  • Per aquest motiu, s'estan veient casos entre els més petits, però també en els nens i nenes de dos anys perquè encara no han estat en contacte amb ells.

Situació actual: El pic d'incidència s'ha avançat aquest any, i ara ens trobem gairebé al màxim.

  • En aquests moments està coincidint amb altres virus respiratoris com la grip o la Covid-19.

Previsions: Des del Comitè de Vacunes de l'AEP assegura que a finals d'aquest mes o principis de desembre ens trobarem al pic màxim de contagis de bronquiolitis.

Què sabem? Aquest és un virus molt contagiós i que de vegades pot complicar-se.

  • Per evitar els contagis, els especialistes recomanen utilitzar la mascareta, tot i que en tractar-se d'infants és més complicat.

A la pràctica: S'ha de consultar amb un especialista quan, a banda de tenir els símptomes comuns (tos, febre, febrícula i congestió), presenti altres com respiració ràpida o que se li marquin les costelles o s'enfonsi la panxa en respirar.

  • Des del Departament de Salut es recomana atenció mèdica quan l'infant ha de fer molt d'esforç per respirar, està endormiscat o rebutja els aliments.
Categoria: Societat
Etiqueta: Salut