Societat
Salut Mental

Un 13% de les dones i un 11% dels homes ha pensat a suïcidar-se

A Barcelona, un 13% de les dones i un 10,8% dels homes ha pensat a suïcidar-se alguna vegada a la vida. Són els resultats de l'Enquesta de Salut de Barcelona 2021 de l'Agència de Salut Pública (ASPB).

Per què és important? Les ideacions suïcides són més habituals en edats més joves, sobretot en dones i un 3,3% de més de 15 anys reconeix haver-ho intentat.

  • El risc de mala salut mental augmenta fins a un 31,4% en dones i un 21,6% en homes.

Què és? L'enquesta es fa cada cinc anys i analitza la salut mental de la població barcelonina incorporant informació d'altres fonts. Aquests resultats es van recollir de febrer de 2021 a febrer de 2022.

En detall:

  • Un 15% de la població que ha necessitat anar al psicòleg no ho ha fet per motius econòmics.
  • Els diagnòstics d'ansietat s'han disparat entre la població d'entre 15 i 24 anys: un 46% en dones i un 25,2% en homes.

També, el 6,5% dels homes i l'1,7% de les dones reconeix haver fet un ús problemàtic del joc durant l'últim any. Les xifres són més altes entre la població jove i entre les classes socials més desfavorides.

A més, l'enquesta recull dades com que més d'un 40% dels barcelonins té mútua privada, que el 80% recomanaria el seu professional d'atenció primària.

Què han dit? La regidora de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, i la gerent de l'ASPB, Carme Borrell han insistit en la gravetat de l'impacte de la pandèmia entre la població jove.

Categoria: Societat