Societat
Igualtat

Marc Pedraza denuncia davant dels Mossos les agressions que va patir fa 24 anys

Fa 24 anys que en Marc Pedraza va ser víctima d'agressions sexuals per part d'un professor. Els fets van passar quan tenia 8 anys i anava a cinquè de primària a l'escola Baltasar Segur de Valls. Ara, finalment, ha trobat la força per presentar la denúncia als Mossos d'Esquadra.

Per què és important? Pedraza va fer públics els fets fa una setmana: "Porto 24 anys en silenci, vull que la gent es tregui la por", va dir.

  • Va explicar el seu cas en un acte organitzat per l'Associació Famílies Abusos Sexuals Infantils Tarragona (AFASIT) i el vídeo on llegia el seu testimoni va omplir les xarxes socials.

D'on venim? Fins fa dos mesos, no ho havia dit a cap familiar, tan sols ho havia comentat a les seves parelles per justificar les "pors" que tenia.

  • Va afirmar que havia bloquejat els abusos patits i que va ser arran d'una situació d'estrès laboral, fa tres anys, quan va ressorgir tot.
  • Pedraza va declarar que podien haver-hi fins a una a desena d'afectats més.

En dades: La Unitat d'Atenció a les Violències vers la infància i l'Adolescència ha atès 331 pacients des del novembre del 2021 fins al novembre del 2022, una xifra superior als 307 de l'any passat.

  • Les nenes i les adolescents són les que més pateixen aquesta violència (87%).
  • Un 34% de les víctimes tenen entre 8 i 12 anys i un 23,5% tenen menys de 7 anys.