Societat
Estafes

Els caniches que no arriben: condemnen una botiga d'animals de Barcelona

Un jutge de Barcelona ha condemnat L.M.M a pagar 2.000 euros per enganyar una dona amb la venda d'un gos de raça caniche. La víctima havia comprat l'animal a la botiga Animalius, ubicada al carrer Rosalía de Castro de Barcelona, i va firmar un contracte, que el suposat venedor va incomplir amb la falsa promesa que el gos arribaria.

D'on venim? El cas es remunta el març de 2021 quan l'afectada, cansada de les llargues del venedor, va presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra per denunciar el suposat cas d'estafa. Finalment, el cas es va tractar com un incompliment de contracte i es va jutjar per la via civil.

Què sabem? Compradora i botiguer van signar un contracte on s'estipulava un màxim de 90 dies per rebre el cadell. La dona va efectuar quatre pagaments de 500 euros, però el gos no arribava.

  • Les excuses esgrimides pel fals venedor van ser diverses: diarrees de l'animal, pes inadequat, etc.
  • Farta d'esperar, l'afectada va donar per incomplert el contracte i va denunciar els fets a la policia.

Fotomuntatge dels comentaris trobats a les ressenyes de Google | Principal

Ressenyes negatives de la botiga Animalius acusant els seus propietaris d'estafadors

Sense notícies del sospitós: El gestor d'aquest negoci fraudulent va evitar comparèixer davant el jutge i tampoc va contestar a la demanda presentada.

  • L'home va ser declarat en "rebel·lia" pel jutjat. 
  • Tot i no comparèixer, la sentència a la qual ha tingut accés Principal, descriu que l'existència d'un contracte i "l'incompliment del demandat queden constatades mitjançant els documents aportats per la demandant".
  • Els fets denunciats no han quedat "desvirtuats ni contradits" pel denunciat, segueix el Jutjat de Primera Instància número 6 de Barcelona.

Al detall: El venedor està condemnat a tornar els 2.000 euros i també els interessos legals "a computar" des del dia que es va presentar la demanda.

  • L'home també haurà de pagar les costes del procés judicial.

Per últim: Si el condemnat no abonés aquests diners a la víctima, la justícia li podria embargar els seus béns. 

Visió global: Segons ha pogut saber Principal, els Mossos han rebut una desena de denúncies per enganys similars procedents d'aquesta botiga.

  • L'Oficina de Protecció Animal de l'Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana han inspeccionat diverses vegades aquest negoci que en els últims dos anys ha tingut, al menys, tres ubicacions a la ciutat.
  • En una ocasió, el consistori va obrir un expedient sancionador a causa de les "infraccions detectades", ja que la botiga no tenia nucli zoològic (necessari per vendre animals) i per "no fer correctament el procediment de la venda d'animals".

Foto de la tenda d'animals \

Una de les ubicacions que la botiga Animalius ha tingut a Barcelona

 

Categoria: Societat
Etiqueta: Estafa